Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Άμιλλα Τρίπολης-Ακάδημος 54-63

AMILLA_AKADIMOS_01


Οδυνηρή" από κάθε άποψη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ήττα της Άμιλλας Τρίπολης στην Τρίπολη το περασμένο Σάββατο, απέναντι στην ομάδα του Ακάδημου με 54-63. Κι αυτό γιατί πλέον η Άμιλλα Τρίπολης δύσκολη θα μπορέσει να πλασαριστεί στην πρώτη δυάδα, ενώ παράλληλα υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος να μείνει ακόμη και εκτός τετράδας. Η Αρκαδική ομάδα παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν χωρίς τα βασικά όπλα της ομάδας Μάικ Καρνέζη, Σωτήρη Κούρο και Βασίλη Κυριακόπουλο, είχε τον έλεγχο και το προβάδισμα του παιχνιδιού στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Ωστόσο στα τελευταία λεπτά οι «φιλοξενούμενοι» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και τις λύσεις στην επίθεση να ανατρέψουν την κατάσταση και να προηγηθούν με +4 πόντους (53-57) στα 01’20 πριν το φινάλε. Η έλλειψη ψυχραιμίας στη στα τελευταία δευτερόλεπτα όχι μόνο ανέτρεψε την κατάσταση, αλλά επιπλέον η ομάδα του Ακάδημου ευτύχησε να κερδίσει και με μία διαφορά εννέα πόντους στο φινάλε (54-63), μπαίνοντας για τα καλά στο «κόλπο» της πρόκρισης στα play-off.




Ντέρμπι στο ξεκίνημα…

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες να πορεύονται κοντά στο σκορ δείχνοντας διάθεση να κυνηγήσουν το θετικό αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα δεν έλειψε και η νευρικότητα που μεταφράστηκε με αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες κυρίως όσον αφορά τις επιλογές στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι από τη μία φάνηκαν άστοχοι και χωρίς ουσία επιθετικά, ενώ οι «γηπεδούχοι» έδειχναν επηρεασμένοι ως ένα βαθμό από την απουσία των τριών βασικότερων επιθετικών «όπλων» της ομάδας (Καρνέζης, Κούρος, Κυριακόπουλος). Έτσι παρά το μικρό προβάδισμα της Άμιλλα στην αρχή (6-0) ο Ακάδημος αντέδρασε στη συνέχεια (10-8 στα 02’52) για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 16-14.



Σταθερό προβάδισμα στη συνέχεια…

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε θετικά για την Άμιλλα που βρήκε ρυθμό και κατάφερε να πετύχει συνεχόμενους πόντους που της έδωσαν το προβάδισμα με 22-14 στα 07’25 πριν το ημίχρονο. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα στη συνέχεια με τα λάθη να συνεχίζονται και από τις δύο πλευρές. Το ματς για τέσσερα λεπτά κόλλησε στο 22-14 με άστοχες επιθέσεις και στα δύο καλάθια, αλλά στη συνέχεια έξι συνεχόμενη πόντοι όταν η κατάληξη τριών διαδοχικών λαθών της Άμιλλας, βάζοντας και πάλι τον Ακάδημο στο παιχνίδι. Ο Κουτσούγερας στη συνέχεια έδωσε κάποιες λύσεις που διατήρησαν το προβάδισμα στην Άμιλλα ως το τέλος του α’ μέρους (29-26). Οι Μεσσήνιοι πάντως στο τελευταίο τετράλεπτο έδειξαν ανεβασμένοι και απειλητικοί απέναντι στους «γηπεδούχους».



Θετικά ξεκίνημα, χωρίς ανάλογη συνέχεια…

Η Άμιλλα Τρίπολης ξεκίνησε αρκετά δυνατά την επανάληψη, προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ομάδα του Ακάδημου και το κατάφερε με κάποιες καλές άμυνες σε άστοχες προσπάθειες και κάποια εύστοχα σουτ που σύντομα έδωσαν διαφορά 11 πόντων στην Αρκαδική ομάδα (41-30 στα 05’43 του γ’ δεκαλέπτου). Το φαινόμενο όμως που θέλει την Άμιλλα να μην μπορεί να διατηρήσει μία διαφορά που εύκολα μπορεί να δημιουργήσει, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά. Μεταμορφωμένοι οι «γηπεδούχοι» προς το χειρότερο στο επόμενο δίλεπτο, με συνεχόμενα λάθη, άστοχες προσπάθειες και κακή άμυνα, έδωσαν τη δυνατότητα στον Ακάδημο με ένα επί μέρους σερί 0-11 να επιστρέψει στο ματς με 41-41 στα 03’33 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Κάπου εκεί οι «γηπεδούχοι» κατάφεραν να αφυπνιστούν διατηρώντας ένα προβάδισμα τριών πόντων στο φινάλε του γ’ δεκαλέπτου (48-45).



Χωρίς καθαρό μυαλό στο φινάλε…

Το ματς στην τελευταίο περίοδο ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ. Ο Ακάδημος όσο το ματς έφτανε στο τέλος του πίστευε στο θετικό αποτέλεσμα κερδίζοντας και την ψυχολογία με το μέρος του. Ο Κουτίβας κράτησε στο ματς την ομάδα του με κρίσιμα καλάθια στην αρχή της περιόδου και στη συνέχεια οι άστοχες επιλογές των «γηπεδούχων» επέτρεψαν ένα μικρό σερί 0-8 στους Μεσσήνιους που πήραν σημαντικό προβάδισμα αυξάνοντας το εν τέλει με το τέλος της αναμέτρησης (54-63). Σίγουρα η Άμιλλα αν ήταν προσεκτική σε 2-3 φάσεις στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε να φτάσει σε μία σημαντική νίκη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-14 (Α’), 30-26 (Β’), 48-45 (Γ’), 54-63 (Δ’)

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κούτρος – Μπαμπάς

ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Νταγιάντης, Πατρινός, Λουκάς, Καλδής 10(1), Αντωνίου 6, Κακουλίδης 6(1), Καρκαβίλας 7, Μουστόγιαννης, Παναγόπουλος 13(1), Κουτσούγερας 8, Χρονόπουλος 4.

ΑΚΑΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Στακιάς 3, Αθανασόπουλος, Αλευράς, Σκοπέτος 8, Μαγιουλιανίτης, Μάλαμας 19(1), Αλοίμονος 6, Κουτίβας 15, Γεωργανάς 12.

 
πηγή:contraepithesi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου