Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Τουρνουά ποδοσφαίρου για τις ακαδημίες της Ελπίδας Τρίπολης, Πανθυρεατικού


Την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο γήπεδο του Πανθυρεατικού, θα γίνει τουρνουά ακαδημιών του Πανθυρεατικού, Ελπίδας Τρίπολης και Αριστέα Άργους. Ενδέχεται να συμμετάσχει και άλλη μια ομάδα από το Ναύπλιο, που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το απόγευμα στις 17:00

Έπαιξαν μπάλα οι ακαδημίες του Πανθυρεατικού και Παναθηναϊκού



Την ευκαιρία να απολαύσουν όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές είχαν όσοι βρέθηκαν στο σημερινό αγώνα, ανάμεσα στις Ακαδημίες του Πανθυρεατικού και του Παναθηναϊκού, στο Δημοτικό Γήπεδο του Αστρους. Μικρά παιδιά, ηλικίας 12 και 13 ετών ξεδίπλωσαν, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τον καλύτερό τους εαυτό δείχνοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται μέσα στις ομάδες τους. Ολα αυτά, πάντα, τηρουμένων των αναλογιών, αφού ο… υψηλός προσκεκλημένος Παναθηναϊκός, έχει και ασύγκριτα μεγαλύτερη εμπειρία αλλά και πολλές περισσότερες δυνατότητες και υποδομές. Για την ιστορία, οι φιλοξενούμενοι νίκησαν με 0-9 εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή τους όσους βρέθηκαν στην εξέδρα.



Περισσότερα στο www.astrosnews.gr

Η ψυχή μίλησε στο τέλος στο μεγάλο «διπλό» στις Κροκέες!


APOLLONAS_TRIPOLIS_02


Μεγάλο «διπλό» κατάφερε και σημείωσε η ομάδα του Απόλλωνα Τρίπολης στις Κροκεές επί του τοπικού Κροκεατικού με 53-55 στο φινάλε της αναμέτρησης καταφέρνοντας να αποδράσει από την έδρα της Λακωνικής ομάδας και το ανοικτό γήπεδο της τοπικής ομάδας! Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αρκαδική ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης η ομάδα του Απόλλωνα βρισκόταν πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά πόντων.
Η καταλυτική πιεστική άμυνα όμως στο φινάλε του παιχνιδιού και το γεγονός ότι οι τελευταίες επιθέσεις είχαν ευτυχή κατάληξη τόσο από την περιφέρεια όσο και κοντά στο καλάθι, όταν οι βασικότεροι λόγοι που η εικόνα του ματς άλλαξε ολοκληρωτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στα 30 δεύτερα πριν το τέλος ο Αλικάκος με κερδισμένο φάουλ και δύο εύστοχες βολές έδωσε μετά από πολύ ώρα και πάλι το προβάδισμα στον Απόλλωνα. Η επίθεση του Κροκεατικού στον υπολειπόμενο χρόνο «εξουδετερώθηκε» αποτελεσματικά από τους παίκτες του Βελισάριου Τσαμακλή δίνοντας οριστικά τέλος στο ματς και μία σπουδαίας σημασίας επικράτηση για την ομάδα του Απόλλωνα που παραμένει αήττητος σ’ αυτή τη Β’ φάση με 8 βαθμούς και τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς.

Γιώργος Τριαντάφυλλος: Πάμε για πρωτάθλημα



Ιδιαίτερα ενοχλημένος ήταν ο πρόεδρος της Φαλαισίας Γιώργος Τριαντάφυλλος από τα τελευταία δημοσιεύματα, που έλεγαν για την αποχώρηση τριών παικτών της ομάδας του.
Τον συναντήσαμε στο στάδιο της Μεγαλόπολης, στην φιέστα που έκανε η Δόξα για την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία. Μας δήλωσε:
"Δεν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης των Μήτση, Ντρέου και Σβερκούνου. Και οι τρεις ανήκουν στο δυναμικό της ομάδας μας. Τώρα αν στην πορεία υπάρξει κάποια εξέλιξη προς όφελος και των δύο πλευρών, δεν γνωρίζουμε.
Δεν έχω μιλήσει με κανένα από την ΑΕΚ Τρίπολης για την παραχώρησή τους. Ότι ακούγεται δεν έχει καμία υπόσταση.  Η ομάδα μας θα φέρει προπονητή που είναι γνωστός από την καλή δουλειά στο παρελθόν. Θα ενισχυθεί και με παίκτες, ονόματα πολύ γνωστά. Θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε, αυτό που χάσαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Το πρωτάθλημα. "

Αναμονή για τον προπονητή



Οι μέρες περνούν όμως στον Αστέρα Τρίπολης ακόμα δεν έχει βρεθεί ο προπονητής που θα ηγηθεί της προσπάθειας την επόμενη σεζόν. Τα ονόματα που έχουν παρελάσει από την ημέρα που ο Παύλος Δερμιτζάκης αποτέλεσε παρελθόν είναι πάρα πολλά, όμως ακόμα δεν έχει επέλθει συμφωνία με κανέναν. 

Άγγελος Αναστασιάδης, Γιόζεφ Μπουμπένκο, Μάκης Χάβος, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Πάουλο Κάμπος, Μάκης Κατσαβάκης, Τάκης Λεμονής είναι κάποιοι από τους προπονητές που έχουν ακουστεί. Ο Μάκης Χάβος είναι αυτός, τον οποίο οι Αρκάδες εμπιστεύονται και θα ήθελαν να είναι ο νέος προπονητής. 

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι να κλείσει σύντομα αυτό το κεφάλαιο για να προχωρήσει η ομάδα στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Οι παίκτες που αποχώρησαν είναι πολλοί και σημαντικοί, ενώ αντίθετα έχει έρθει μόνο ο Θανάσης Κωστούλας. 

Είναι δεδομένο λοιπόν πως ο νέος τεχνικός, όταν θα αναλάβει, έχει να λύσει μια σειρά από σημαντικά ζητήματα καθώς σε συνδυασμό με την υπόθεση παραμονής ή όχι στην Σούπερ Λίγκα έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος. Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «θερμή» για την διοίκηση και τους φίλους της ομάδας, καθώς θα υπάρξουν εξελίξεις. 

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου novasportsfm

 

Μεσσηνιακός-Παναρκαδικός 0-3.



Αυτό που έμαθε να κάνει στα τελευταία παιχνίδια ο Παναρκαδικός,  το συνέχισε και σήμερα. Νίκησε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού την ομώνυμη ομάδα σε φιλικό αγώνα, με το καθαρό σκορ 0-3.
Τα γκολ τα πέτυχαν οι Ονουάτσι ( ο έγχρωμος παίκτης που δοκιμάζεται με την ομάδα της Τρίπολης, έχει ξανασκοράρει σε προηγούμενο φιλικό παιχνίδι), ο Μέλλος και ο Μπακογιαννάκης.
Ο Αντώνης Μαυρέας έδωσε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες από την δεύτερη ομάδα, που έδειξαν καλά στοιχεία. Επίσης συνεχίζονται να δοκιμάζονται ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν την ομάδα της Τρίπολης.
Την Τετάρτη οι παίκτες έχουν το καθιερωμένο ραντεβού στο γήπεδο για προπόνηση στις 17:00.

Ο διεθνής τερματοφύλακας Αλέξης Τζόρβας επισκέφθηκε τις ακαδημίες του PLAY TIME.



Το περασμένο Σάββατο ο διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού Αλέξης Τζόρβας , επισκέφθηκε τις ακαδημίες του Γιάννη Τζόρβα (ξαδέλφου του), που συνεργάζεται με τον σύλλογο του τριφυλλιού.

Από νωρίς το πρωί, μαζεύτηκαν στα γήπεδα 5χ5 πολλοί μικροί φίλοι και θαυμαστές του Αλέξη Τζόρβα, που με μεγάλη υπομονή και αγάπη προς το πρόσωπό τους, υπέγραφε αυτόγραφα και έβγαζε φωτογραφίες.


Οι ακαδημίες του PLAY TIME, τίμησαν τον διεθνή τερματοφύλακα. 


Αλέξης Τζόρβας:

Έχω επισκεφθεί πολλές φορές ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Σήμερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί η ακαδημία ανήκει στα  ξαδέλφια μου. Εδώ, στην Τρίπολη δημιουργήθηκε  ένα κέντρο  που προωθεί  νέα παιδιά και δημιουργεί μια ισορροπία στο ποδόσφαιρο. Αισθάνομαι πολύ  όμορφα με τα παιδιά και προσπαθώ να είμαι κοντά σε αυτά.  Την ίδια χαρά που έχουν αυτά μαζί μου, αυτή νοιώθω και εγώ για αυτά.
Δεν με φοβίζει το «είδωλο» που έχει κάθε παιδί , για οποιοδήποτε παίκτη. Εγώ προσπαθώ να δώσω σε κάθε παιδί  ότι καλύτερο υπάρχει από τον εαυτό μου. Αισθάνομαι ισορροπημένος σαν αθλητής και άνθρωπος. 



Γιάννης Τζόρβας (PLAY TIME):
              
Τα ξαδέλφια! (Γιάννης-Αλέξης-Τάκης)

Θέλω να ευχαριστήσω τον Αλέξη Τζόρβα για την επίσκεψή του στις ακαδημίες  μου.  Είναι κάτι που έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά των ακαδημιών, αλλά και σε άλλα παιδιά της Τρίπολης που ήλθαν στις εγκαταστάσεις για να το δουν από κοντά.
Ο Αλέξης εκτός από καλός ποδοσφαιριστής , είναι και καλό παιδί. Τον γνωρίζω βέβαια και εκτός του αθλητισμού. Του εύχομαι ότι καλύτερο για αυτόν, τόσο στην προσωπική του ζωή, όσο και σαν αθλητής.
Επί τη ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω και τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα που έχουν περάσει από τις ακαδημίες και συναντήθηκαν με τα παιδιά.
Κλείνοντας να ευχαριστήσω και τους Γιώργο Καζαντζίδη και Λεωνίδα Αρμόνη που βοηθούν τις ακαδημίες από την θέση των προπονητών.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αλέξη Τζόρβα:






Δόξα Μεγαλόπολης. Απονομή κυπέλλου, χωρίς την Ε.Π.Σ.Α.



Ένα όμορφο απόγευμα ήταν το προχθεσινό για τον σύλλογο της Δόξας Μεγαλόπολης. Η φιέστα της ανόδου για την κατάκτηση της πρώτης θέσης , είχε επιτυχία και  όσοι βρέθηκαν στο στάδιο της Μεγαλόπολης έφυγαν  ικανοποιημένοι.
Η γιορτή ξεκίνησε με το φιλικό που έδωσαν η ομάδα του κατάκτησε ο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας το 2007, ενισχυμένη με παίκτες της σημερινής ομάδας,  με τους πρωταθλητές  της  δεύτερης  κατηγορίας.  Προπονητής ήταν ο Θωμάς Κουρκούνας, καθόταν στον πάγκο το 2007. 
Στο ημίχρονο δόθηκαν τα μετάλλια και το κύπελλο στους πρωταθλητές , καθώς και αναμνηστικά στους «παλαίμαχους» κυπελλούχους.
Επίσης ο σύλλογος δεν ξέχασε και τους παλαιούς πρόεδρους της ομάδας , Τάσο Καλογερόπουλο, Ιωάννη Κουρμπέτη, που έφυγαν από την ζωή δίνοντας στους ανθρώπους τους, τιμητικές πλακέτες.
Τιμήθηκαν με πλακέτες και ο νυν Δήμαρχος Τάκης Μπούρας που έχει διατελέσει πρόεδρος, καθώς και η ομάδα που κατέκτησε το κύπελλο με τον προπονητής της, Θωμά Κουρκούνα.
Ακολούθως δόθηκε δείπνο, προς τιμή όλων που συμμετείχαν στην γιορτή του συλλόγου.
Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Τάκης Μπούρας, που έφυγε νωρίς λόγω υποχρεώσεων.
Παρόντες ήταν και οι κ. κ. Ειρήνη Λύγουρη η αντιδήμαρχος, Τάσος Κάβουρας, Σπύρος Τσιριγώτης και Γιάννης Φουσέκης

Φωτογραφίες :