Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Και με την... βούλα στην Super Leugue ο Αστέρας Τρίπολης




H Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τελικά την έφεση του Ηρακλή κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με την οποία ο «γηραιός» υποβιβάζεται απ' ευθείας στη Β' Εθνική, καταλαμβάνοντας τη 16η και τελευταία θέση της βαθμολογίας, λόγω των μεταγραφών που έκανε με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. 
Με την απόφαση αυτή, ο Αστέρας Τρίπολης ανεβαίνει στην 13η θέση (από τη 14η) και παραμένει οριστικά στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό που απομένει είναι το τυπικό μέρος της υπόθεσης, δηλαδή η επικύρωση της τελικής βαθμολογίας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία (2-1), με μειοψηφούντα τον πρόεδρο της Επιτροπής, Νίκο Λεοντή. Η άποψη του κ. Λεοντή ήταν να διατηρηθεί η ποινή όσον αφορά τον υποβιβασμό για πλαστογραφία, αλλά αυτό να γίνει απ’ ευθείας από τη βαθμολογική θέση που είχε καταλάβει ο Ηρακλής στο πρωτάθλημα και όχι μέσω της κατάληψης της 16ης θέσης, όπως προέβλεπε η πρωτόδικη απόφαση (που τελικώς διατηρήθηκε). 

Με λίγα λόγια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων πρότεινε να υποβιβαστεί μεν ο «γηραιός», αλλά να υποβιβαστούν και οι τρεις ομάδες που τερμάτισαν στις τρεις τελευταίες θέσεις (άρα και ο Αστέρας). Τελικά υπερίσχυσε η άποψη των δύο άλλων μελών της Επιτροπής που ψήφησαν να απορριφθεί η έφεση στο σύνολο της και να διατηρηθεί η πρωτόδικη απόφαση ως είχε. 

Άξιο αναφοράς, επίσης, είναι το γεγονός ότι απορρίφθηκαν ως απαράδεκτες οι πρόσθετες παρεμβάσεις του Λεβαδειακού, της Δόξας Δράμας και του Πανθρακικού (υπέρ Ηρακλή), οι οποίοι ζητούσαν να υποβιβαστεί και ο Αστέρας Τρίπολης, ώστε να ανέβουν δύο ομάδες από τα πλέι οφ της Β’ Εθνικής. Τις τρεις ΠΑΕ εκπροσωπούσε νομικά ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση όσον αφορά την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της υπ' αριθμόν 195/19-5-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League: 

Δέχεται τυπικά την έφεση. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως απαράδεκτες τις πρόσθετες παρεμβάσεις των ΠΑΕ Λεβαδειακός, ΠΑΕ Δόξα Δράμας και ΠΑΕ Πανθρακικός. Απορρίπτει κατ’ ουσία την έφεση κατά πλειοψηφία, του μειοψηφούντος έχοντας τη γνώμη ότι έπρεπε να γίνει δεκτή κατ’ ουσία, να εξαφανισθεί η προσβαλλομένη απόφαση, να εξεταστεί κατ’ ουσία η υπόθεση και να επιβληθεί στην εκκαλούσα η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως επόμενη κατώτερη κατηγορία». 


novasportsfm.gr

Τέσσερις παίκτες του Αρκαδικού στα ΤΟΡ-10





Μετά τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, ο Αρκαδικός διαθέτει τέσσερις παίκτες στα ΤΟΡ-10 των στατιστικών της Α2 κατηγορίας, τους Σωκράτη Γκιζόγιαννη, Δημήτρη Κατιάκο, Μύρωνα Παπαδάκη και Γιώργο Μπρόζο.

Ο Κατιάκος παραμένει ο πιο εύστοχος παίκτης της Α2 από τη γραμμή των ελευθέρων βολών με 87% ποσοστό ευστοχίας, ενώ ο Γκιζόγιαννης βρίσκεται στην δεύτερη θέση ευστοχίας από τη γραμμή των 6,75 με το υψηλό ποσοστό του 45%.
Ακόμα, ο Παπαδάκης είναι 10ος στις ασίστς με 99 και 4ος στα κλεψίματα με 48, ενώ ο Μπρόζος είναι 6ος στα κοψίματα με 21. Αναλυτικά οι κορυφαίοι των στατιστικών κατηγοριών μετά τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α2 έχουν ως εξής:

Σκόρερς
1. Κακιούζης        506    (Λαύριο)
2. Κουτρούλιας    479    (Ολυμπιάδα)
3. Γκιζόγιαννης    478    (Ίκαροι Σερρών)
22. Παπαδάκης   334    (Αρκαδικός)

Τρίποντα
1. Κυριακόπουλος          71      (ΑΓΟΡ)
2. Κακλαμάνος     69      (Ελευσίνα)
3. Πετρόπουλος    59      (Απόλλων Πατρών)
Ριμπάουντ

1. Κουτρούλιας    270    (Ολυμπιάδα)
2. Πάντελιτς                   253    (Απόλλων Πατρών)
3. Λάτοβιτς          242    (ΑΓΟΡ)
24. Γιαννουλάκος         141    (Αρκαδικός)

Ασίστς
1. Νίκου               166    (Ελευσίνα)
2. Κατσαρές                   132    (ΚΑΟΔ)
3. Ζούπας             131    (Αμύντας)
10. Παπαδάκης   99      (Αρκαδικός)

 
Κλεψίματα

1. Κατσαρές                   62     (ΚΑΟΔ)
2. Ν. Μακρής       55     (Ολυμπιάδα)
3. Πέττας              52     (Κόροιβος)
4. Παπαδάκης      48     (Αρκαδικός)
12. Τσιότρας       35     (Αρκαδικός)



Κοψίματα

1. Πάντελιτς                   55      (Απόλλων Πατρών)
2. Κασαμπαλής     42      (ΑΕΚ Άργους)
3. Γιοβάνοβιτς      36      (ΚΑΟΔ)
6. Μπρόζος          21      (Αρκαδικός)
17. Κατιάκος       11      (Αρκαδικός)



Παίκτης-Οικονομία
1. Νίκου               140    (Ελευσίνα)
2. Κατσαρές                   134    (ΚΑΟΔ)
3. Κούμουλος       100    (ΑΓΟΡ)
15. Παπαδάκης   53      (Αρκαδικός)
16. Τσιότρας       51      (Αρκαδικός)
19. Μπρόζος        49      (Αρκαδικός)

Ποσοστό ευστοχίας 1π.

1. Κατιάκος                  96/110        87%  (Αρκαδικός)
2. Μοσχοβίτης      87/100        87%  (Ν. Ήστ)
3. Κοσάνοβιτς      125/151      83%  (Κόροιβος)

Ποσοστό ευστοχίας 2π.

1. Γιοβάνοβιτς      137/205      67% (ΚΑΟΔ)
2. Πάντελιτς                   94/146        64%  (Απόλλων Πατρ.)
3. Δεληγιάννης     88/142        62%  (Ελευσίνα)
11. Κατιάκος       98/169        58%  (Αρκαδικός)
13. Παπαδάκης   120/210      57%  (Αρκαδικός)

Ποσοστό ευστοχίας 3π.

1. Μάρτζος           30/63          48%  (Ελευσίνα)
2. Γκιζόγιαννης   26/58          45%  (Αρκαδικός)
3. Βούλγαρης       27/63          42%  (Παγκράτι)
22. Μπρόζος        26/71          37%  (Αρκαδικός)

Σύστημα αξιολόγησης Tendex
1. Γιοβάνοβιτς      0.705 (ΚΑΟΔ)
2. Πάντελιτς                   0.621 (Απόλλων Πατρών)
3. Βαρδαβάς                  0.620 (Αμύντας)
17. Γιαννουλάκος         0.507 (Αρκαδικός)
24. Κατιάκος       0.484 (Αρκαδικός)

Έγινε η ποδηλατάδα σήμερα!



Η παρέα με τα ποδήλατα , έκαναν την βόλτα δίνοντας  τον τίτλο ΖΩΗ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ.

Ξεκίνησε κανονικά στις 19:00 από την πλατεία του Αγίου Βασιλείου και γύρισαν τους δρόμους της Τρίπολης.

 Ραντεβού έδωσαν την πρώτη Τετάρτη του επόμενου μήνα, την ίδια ώρα.

Βίντεο με την ποδηλατάδα:


Τι λέει ο Αστέρας Τρίπολης...





Ανακοίνωση
Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αισθάνεται ικανοποίηση από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.
Η ομάδα μας δεν έχει τίποτα εναντίον καμίας ομάδας και κυρίως εναντίον ενός σωματείου με την ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ.
Αυτό το αποδείξαμε και στην πράξη, όπου δεν συμμετείχαμε ΠΟΥΘΕΝΑ καθ’ όλη τη διάρκεια των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο ΗΡΑΚΛΗΣ με το θέμα της αδειοδότησης σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.
Από τη στιγμή όμως που προέκυψε το θέμα των πλαστών εγγράφων είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε τα καλώς εννοούμενα ένομα συμφέροντα μας και κυρίως την άποψη ότι όταν μία ομάδα της Super League δεν δικαιούται να συμμετέχει στο επόμενο πρωτάθλημα τη θέση της πρέπει να καταλαμβάνει ομάδα της Super League, γιατί απλούστατα αυτή ήταν που είχε υποστεί τις συνέπειες της όποιας παραβατικότητας.
Οι θετικές αυτές εξελίξεις σε καμία περίπτωση δεν θα καλύψουν «κάτω από το χαλί» τα προβλήματα της ομάδας μας και από αύριο αρχίζει ο προγραμματισμός για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο, με στόχο να μην έχει ο ΑΣΤΕΡΑΣ παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Μπάκος: Συνεχίζουμε όλοι μαζί!


Οι πρώτες δηλώσεις του Δημήτρη Μπάκου, μετά την απόφαση, που ο Αστέρας Τρίπολης παραμένει στην Super League.  Μίλησε στον Γιάννη Ντάλλα και είπε:

"Ο Αστέρας βρίσκεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη κατηγορία και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό! Το ίδιο περήφανοι θα πρέπει να είναι και όλοι οι Αρκάδες! 
Δικαιωθήκαμε με τη δική μας φωνή και κόντρα σε ισχυρά συμφέροντα, κατεστημένο και συμμαχίες. Η Τρίπολη, η Αρκαδία και η Πελοπόννησος συνεχίζουν να έχουν το δικό τους εκπρόσωπο στη Superleague. 
Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Να μας έχουν εμπιστοσύνη κι εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα που αγαπάμε".

SUPER LEAGUE χωρίς Αστέρα, δεν γίνεται!




H Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε τελικά την έφεση του Ηρακλή κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με την οποία ο «γηραιός» υποβιβάζεται απ' ευθείας στη Β' Εθνική, καταλαμβάνοντας τη 16η και τελευταία θέση της βαθμολογίας, λόγω των μεταγραφών που έκανε με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. 


Με την απόφαση αυτή, ο Αστέρας Τρίπολης ανεβαίνει στην 13η θέση (από τη 14η) και παραμένει οριστικά στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό που απομένει είναι το τυπικό μέρος της υπόθεσης, δηλαδή η επικύρωση της τελικής βαθμολογίας.

 

Ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων σε 12, στο Α’ τοπικό μπάσκετ!




Είναι γεγονός ότι την περασμένη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ πραγματοποιήθηκε μία σύσκεψη των ανθρώπων της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου, με τους εκπροσώπους σωματείων της Α’ και Β’ τοπικής κατηγορίας. Σ’ αυτή τη σύσκεψη είναι γεγονός ότι συζητήθηκαν αρκετά σοβαρά θέματα που απασχολούν το χώρο του τοπικού μπάσκετ και το τι μέλει γενέσθαι τις προσεχείς σεζόν. Μεταξύ αυτών των θεμάτων προέκυψαν και ειδήσεις, αφού μία από τις προτάσεις που εξετάζεται σοβαρά να υλοποιηθεί από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2012-13), είναι και η πιθανότητα αύξησης των ομάδων της Α’ τοπικής κατηγορίας από 10 που είναι σήμερα σε 12. Έτσι το πρωτάθλημα όσον αφορά την κανονική του διάρκεια θα αυξηθεί από τις 18 αγωνιστικές σήμερα σε 22 και επομένως θα διαρκεί περισσότερο.

Οι άλλες προτάσεις που εξετάζονται για υλοποίηση…
Παράλληλα κάποιες άλλες προτάσεις που συζητήθηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη και δεν αποκλείεται να υλοποιηθούν στο μέλλον είναι η δημιουργία και δεύτερης κατηγορίας στο πρωτάθλημα παίδων, ανάλογα με τη δυναμικότητα των σωματείων και επίσης η πιθανότητα δικαιώματος συμμετοχής των σωματείων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ τοπικής κατηγορίας, οι οποίες όμως θα απαρτίζονται από αθλητές έως 22 ετών. Προσπάθεια που έχει ως σκοπό αν και εφ όσον υλοποιηθεί να δώσει την ευκαιρία σε αθλητές νεαρής ηλικίας που δεν έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής σε εφηβικό πρωτάθλημα και δεν υπολογίζονται ιδιαίτερα στις μεγάλες ομάδες να αγωνιστούν 2-3 ακόμη χρόνια σε επίσημα ματς των τοπικών πρωταθλημάτων.
Συζητήσεις έγιναν και για τα σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά και την διακοπή των χρηματοδοτήσεων τα τελευταία χρόνια, αλλά και για το κρούσματα βίας που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα και στο χώρο του τοπικού μπάσκετ. Ωστόσο γι’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα δεν προέκυψαν ουσιαστικά συμπεράσματα και λύσεις

contraepitsesi.gr