Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«Η κυβέρνηση» του Γιάννη Ζουγανέλη

«Η κυβέρνηση» του Γιάννη Ζουγανέλη


Οι στίχοι του τραγουδιού:



Στίχοι: Γιώργος Δουλτσίνος
Μια που έρχεται η ώρα για εκλογές,
Μια κυβέρνηση θα φτιάξουμε που λες
Μια κυβέρνηση που θα χει  αποδοχή
Και θα δώσει στον λαό προοπτική.
Υπουργό Οικονομίας τον κυρ Μήτσο
Τον μανάβη που ‘χει 4 παιδιά
Υπουργίνα Γεωργίας την Ελένη
Που η μέρα της νυχτώνει στα καπνά
Υπουργό για της Παιδείας την Αρχή
Τον υπέροχο φτωχό καθηγητή
Που διδάσκει μεροδούλι τα παιδιά μας
Και τα λόγια του χαϊδεύουνε τ’αυτιά μας.
Και πρωθυπουργό βεβαίως,
Θα ‘χω εσένα που σαι νέος
Κάθε μέρα να τα «χώνεις»
Καθεστώτα να μην σηκώνεις.
Υπουργό για την Υγεία τον γιατρό
Στο Ιράκ που ‘χε φύγει για καιρό
Υπουργό Εξωτερικών τον ποιητή
Που μιλά για της Ελλάδας την πνοή
Υπουργό Πολιτισμού γέρο ζωγράφο
Ομορφιές που ζωγραφίζει μες το πάρκο
Κι Υπουργό για το Αιγαίο τον ψαρά
Που δεν ξέρει τι να κάνει στη στεριά
Υπουργό Δικαιοσύνης κάποιον Γιάννη
Που συγχώρεσε τον Γιάννη τον Αγιάννη
Και Υπουργό Εσωτερικών μια μητέρα
Που αγωνίζεται στο σπίτι όλη μέρα
Και πρωθυπουργό βεβαίως,
Θα ‘χω εσένα που σαι νέος
Κάθε μέρα να τα «χώνεις»
Καθεστώτα να μην σηκώνεις.



Το πρώτο ροζ φύλλο για τις κοπέλες του ΣΕΦΑ Αρκαδικού



Τα κορίτσια του Αρκαδικού νίκησαν με 61-37 της ομάδας του ΑΕΚ Θησέα Παναγιούδας. Έσπασε το ρόδι και πήραν την πρώτη νίκη.





Η «Φλόγα της Ελπίδας» σε Μεγαλόπολη και Τρίπολη



Υποδεχόμαστε την Ιερή Φλόγα 
των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics

Τη «Φλόγα της Ελπίδας» των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics υποδέχονται την Πέμπτη 23 Ιουνίου, Μεγαλόπολη, Καρύταινα και Τρίπολη, στηρίζοντας τις οικουμενικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς το συνάνθρωπο και αναδεικνύοντας τη σημασία των συγκεκριμένων αγώνων και τον όρκο των αθλητών που συμμετέχουν σε αυτούς: «Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω, βοηθήστε με να προσπαθήσω με θάρρος». 
Οι δήμαρχοι Παναγιώτης Μπούρας και Γιάννης Σμυρνιώτης, αντίστοιχα, απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους δημότες τους να συμμετάσχουν στην υποδοχή της Φλόγας και να στηρίξουν τους αγώνες και τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη Μεγαλόπολη στις 10:15 το πρωί θα γίνει έναρξη της Λαμπαδηδρομίας από τον κόμβο εισόδου - Αγ. Κωνσταντίνου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Κεντρική πλατεία, και ένα τέταρτο αργότερα θα πραγματοποιηθεί τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης, μεταλαμπάδευση της Φλόγας στον βωμό των Special Olympics, και θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί του δημάρχου Μεγαλόπολης, Παναγιώτη Μπούρα, και του εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής “Special Olympics 2011”, ενώ παράλληλα θα υπάρχει μουσικοχορευτικό δρώμενο από το Χορευτικό Όμιλο Μεγαλόπολης.
Στις 11:15 η Φλόγα της Ελπίδας θα αποχωρήσει από τη Μεγαλόπολη για να φτάσει στις 12.00 το μεσημέρι στην Καρύταινα. Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από το Σχολείο και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία Καρύταινας όπου θα γίνει η τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας και μεταλαμπάδευση της στον βωμό των Special Olympics. Θα ακολουθήσει ο χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής “Special Olympics 2011” και δρώμενο από παιδιά της Καρύταινας.
Η Ιερή Φλόγα θα αποχωρήσει από την Καρύταινα στη 1.00 το μεσημέρι για να καταλήξει στον επόμενο προορισμό της, που είναι η πόλη της Τρίπολης.
Η Τρίπολη θα υποδεχτεί την Ιερή Φλόγα στις 4.30 το μεσημέρι, με παιάνισμα από τη Φιλαρμονική του δήμου. Η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει μπροστά από το Α΄ Γυμνάσιο και θα φτάσει στην Πλατεία Άρεως, όπου θα γίνει η έναρξη τελετής Αφής και χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος, Γιάννης Σμυρνιώτης. Στις 5.30 το απόγευμα, η Φλόγα θα αναχωρήσει από την Πλατεία Άρεως για την πόλη του Άργους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως τόνισαν και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αρμόδιοι δημοτικοί σύμβουλοι Τρίπολης, Σταύρος Κουκάκης και Χριστίνα Ζαμπαθά, οι αγώνες Special Olympics στηρίζονται αποκλειστικά στον εθελοντισμό, όλοι όσοι συμμετέχουν είναι εθελοντές, για αυτό και ο δήμος και τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία και όποιος άλλος συμμετέχει «θα χαρεί μέσα από την χαρά που προσφέρει ο εθελοντισμός». Όπως υπογράμμισε η κα Ζαμπαθά, «αυτή είναι η προσφορά μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε», σημειώνοντας πως ο δήμος θα τοποθετήσει μόνο την ηχητική εγκατάσταση στην Άρεως.
Οι αγώνες Special Olympics ξεκινούν, στην Αθήνα, στις 25 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως και τις 4 Ιουλίου, ενώ 7.000 Αθλητές Special Olympics από 180 χώρες θα λάβουν μέρος σε 22 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα. Την τελετή θα συνοδεύει μουσικά το τραγούδι που ειδικά έγραψαν για τους special Olympics το συγκρότημα "ΟΝΕΙΡΑΜΑ".
(ΑΙΧΜΗ της Αρκαδίας)

Δηλώσεις από την εκδήλωση του τένις της ΑΕΚ Τρίπολης και του " Χαμόγελο του παιδιού"

Δείτε σε βίντεο τι δήλωσαν για την εκδήλωση οι κ.κ. Χριστίνα Ζαμπαθά, Σταύρος Κουκάκης, Γιώργος Τζήλος, Γιάννης Γιαννακόπουλος και Θανάσης Καλοπίσης

Γιάννης Γιαννακόπουλος

Γιώργος Τζήλος

Θανάσης Καλοπίσης

Χριστίνα Ζαμπαθά

Σταύρος Κουκάκης

Χριστίνα Ζαμπαθά

Γιορτή του τένις (ΑΕΚ Τρίπολης) και Bazaar για το χαμόγελο του παιδιού



Έγινε την περασμένη Δευτέρα στις 18:30 στο ΔΑΚ Τρίπολης, η ετήσια γιορτή του τένις της ΑΕΚ Τρίπολης. Παράλληλα έγινε και  το φιλανθρωπικό bazaar για την ενίσχυση του «χαμόγελου του παιδιού». Η ανάγκη για την εξεύρεση χρημάτων, που θα βοηθήσουν τα παιδιά του «χαμόγελου».

Στην εκδήλωση βρέθηκε αρκετός κόσμος και γονείς των αθλητών του τένις και παρακολούθησαν την επίδειξη που έδωσαν οι αθλητές μικροί και μεγάλοι.

Παρόντες ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Χριστίνα Ζαμπαθά και Σταύρος Κουκάκης που έδωσαν και βραβεία σε αθλητές που διακρίθηκαν στο τένις.


Φωτογραφίες από την εκδήλωση:



Παρών ήταν και ο παλάιμαχος άσος του Παναρκαδικού Θανάσης Καλοπίσης, που οι παλαιότεροι γνωρίζουν ότι έχει ασχοληθεί και με το τένις, έχοντας κάνει αισθητή την παρουσία του!

Στο βάθος... Τζήλος;


Ο Γιώργος Τζήλος στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης


Ο καιρός περνά και η ΑΕΚ Τρίπολης δεν έχει ακόμα συμφωνήσει με προπονητή . Τελευταίες πληροφορίες λένε,ότι το ειδύλλιο που υπήρξε πριν μερικούς μήνες, μεταξύ της ΑΕΚ Τρίπολης και του πετυχημένου προπονητή Γιώργου Τζήλου ξαναθερμάνθηκε.

Ο Αντώνης Σπύρου συχνά-πυκνά  συναντιέται με τον Τριπολιτσιώτη κόουτς και πιθανόν σε λίγο χρονικό διάστημα να έχουμε την τελική συμφωνία.



Παραμένει στην ΑΕΚ Τρίπολης ο Κώστας Κοντόπουλος


Την άμυνα θέλει να θωρακίσει η ΑΕΚ Τρίπολης και έκανε το σωστό. Με τον ένα εκ δύο περσινών συντελεστών της έκπληξης του πρωταθλήματος, συμφώνησε μαζί του και θα συνεχίσουν μαζί.

Ο Κώστας Κοντόπουλος , το Νο "5" το καλό, θα είναι η εγγύηση του τερματοφύλακα Γιώργου Παπαδόπουλου. Η εμπειρία του τόσα χρόνια στα γήπεδα της Αρκαδίας, θα είναι τροχοπέδη για τους επιθετικούς των άλλων ομάδων!