Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΤΑΛΕΝΤΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ




ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΡΠΙΔΑΣ: ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ…

Ο Παναγιώτης Σκορπίδας έχει δελτίο στην ομάδα του Παναρκαδικού. Έχει παίξει με το τριφύλλι στο στήθος από μικρή ηλικία. Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που έδινε υποσχέσεις για καλύτερο αύριο. Σήμερα 19 χρονών, αντί να βρίσκεται στους αγωνιστικούς χώρους και να βοηθά την ομάδα του, είναι στις κερκίδες και παρακολουθεί την πορεία του. Οι λόγοι που δεν παίζει ποδόσφαιρο, είναι πολλοί. Ένας από αυτούς και σημαντικότερος είναι ότι σπουδάζει στην Αθήνα. Βέβαια έχουν ακουστεί και πολλά άλλα, που φρέναραν την παραμονή του στα γήπεδα.
Ακούγοντας τον προπονητή του Παναρκαδικού Τάκη Δημητρέλη να λέει ότι ο Παναγιώτης θα βοηθούσε την ομάδα αν ήταν κοντά της, συναντήθηκα μαζί του και δήλωσε τα εξής:
Μου λείπει το ποδόσφαιρο. Είναι ένα κομμάτι από την ζωή μου. Το αγαπώ πολύ. Δυστυχώς τα πολλά λάθη που έγιναν στο παρελθόν και οι σπουδές μου στην Αθήνα, με ανάγκασαν να απομακρυνθώ. Βέβαια παρακολουθώ την πορεία του Παναρκαδικού ανελλιπώς. Βρέθηκα στο ντέρμπι με την Φαλαισία στις κερκίδες και χάρηκα για την νίκη , που συνοδεύτηκε από καλή απόδοση. Αισθάνθηκα παράξενα που δεν συμμετείχα στην επιτυχία του. Θα ήθελα να ήμουν. Δεν πειράζει. Τα παιδιά που έπαιξαν τα κατάφεραν και αυτό έχει σημασία. Μπράβο τους, γιατί η ομάδα ξαναβρέθηκε στην Δ΄ Εθνική μετά από 7 χρόνια. Δεν μπορούσα να μην πήγαινα και στην απονομή του κυπέλλου για το πρωτάθλημα. Εύχομαι να έχει καλή πορεία του χρόνου στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην ευχαριστήσω τον Βασίλη Κούβαλη, που πίστεψε σε μένα και με βοήθησε. Θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι που έκανα ντεμπούντο. Ήταν αγώνας κυπέλλου με την Δόξα Μεγαλόπολης όταν ήταν στην Δ΄ Εθνική. Έπαιξα αλλαγή στην θέση του Μαχαίρα.

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αρχίζει η μεταγραφολογία. Είναι το αγαπημένο…άθλημα του Έλληνα. Ξεκινά από την super league και καταλήγει στα τοπικά πρωταθλήματα. Οι εφημερίδες δίνουν και παίρνουν με το γράφουν τις μετακινήσεις των παικτών και τα ποσά που θα κλείσει η μετακίνηση.
Το κακό είναι ότι έχει επηρεάσει πολύ και τα τοπικά πρωταθλήματα. Ακούς κάτι ποσά, που με την σημερινή κρίση που υπάρχει στην παγκόσμια οικονομία, αναρωτιέσαι και λες : να γελάσω ή να βάλω τις φωνές; Έτσι γραφικά τα γράφω, καλοί μου φίλοι. Βέβαια το άλλο που σε κάνει και προβληματίζεσαι είναι ότι …τα πιστεύουν! Τι λες ορέ Καραμήτρο; Που πας; Το καλάμι σου που το παρκάρεις; Εδώ κοιτάζουμε όλοι μας να μπορέσουμε να σώσουμε το άμοιρο ποδόσφαιρο από την αφάνεια και έρχεσαι εσύ και ζητάς μισθούς; Αντί να πάρεις “κάτι” και να υπάρξει μια συνεργασία, για να είναι οι ομάδες βιώσιμες, με αυτά που ζητάς τις στέλνεις ποιο γρήγορα στην αφάνεια! Ακούστε μια στιχομυθία : ξέρεις ρε εγώ που έχω παίξει; Πόσα γκολ έχω βάλει; Σκέφτεσαι και λες. Παικταράς θα είναι. Πόσο χρονών είναι άραγε; Τριάντα φεύγα λέει και σου πέφτουν τα μαλλιά! ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ! Έτσι μάλιστα, μελλοντική καριέρα στους…παλαιμάχους. Τώρα ηρεμίσαμε όλοι! Είμαι παράξενος και τρελός μάλλον για να τα γράφω ή ποιο λογικός από όσο νομίζετε; Θα επανέλθω σύντομα…

Υ.Γ.
1.Αυτό ισχύει και για…προπονητές!
2.Μεταγραφές ακόμα δεν έχουν γίνει. Όλα είναι υπό…συζήτηση. Στο ακουστικό μας…