Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κατάφερε να μην...αυτοκτονήσει! Ο Απόλλων Τρίπολης πήρε το ροζ φύλλο στην παράταση.


Όποιος βρέθηκε στις εξέδρες του ΔΑΚ και είδε το παιχνίδι, θα νόμιζε ότι η ομάδα του Βελισάριου Τσαμακλή θα περνούσε ένα ευχάριστο μεσημέρι.



Έλα όμως που τα φαινόμενα απατούν και το άθλημα του μπάσκετ, απέδειξε για μια ακόμα φορά , ότι δεν υπάρχουν φαβορί.



Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παρκέ και επέβαλλαν τον ρυθμό τους, παίρνοντας διαφορά στο σκορ. Το πρώτο και δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καθαρά του "χεριού" τους και πήγαν στο ημίχρονο με 14 πόντους μπροστά.



Το δεύτερο μέρος ήταν αγχωτικό για τους Απολλωνιστές , αφού στην κυριολεξία αγωνίστηκαν  να μην χάσουν!
Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την νευρικότητα και την αστοχία των γηπεδούχων και να πάνε στην παράταση το παιχνίδι.
Εκεί πλέον  "μίλησε" η αξία του Αλικάκου, που πέτυχε τα καλάθια που χρειαζόταν η ομάδα του και πήραν το ροζ φύλλο του αγώνα.

Για μια ακόμα φορά ο Φώτης Αλεξόπουλος ήταν το πολυβόλο της ομάδας του , με άξιους συμπαραστάτες τον Αλικάκο , Πασπάτη και Λέλε.

Από την Θύελλα ο Μάλαμας ήταν "όλα τα λεφτά"

Τα δεκάλεπτα: 15-8, 31-17, 40-38, 57-57, (74-64 παράταση)

Διαιτητές: οι κ.κ. Μπαμπάς και Καρδαράς


Απόλλωνας Τρίπολης (Βελισάριος Τσαμακλής) :Τσαρουχάς, Αλεξόπουλος 17, Μάλιος 7, Μιχαλάκης 4, Λέλες 11, Αλικάκος12 (1), Αγρότης 10, Χαραλαμπόπουλος 2, Πασπάτης 11

Θύελλα Παραλίας : Κυριόπουλος 2, Βλαχογιαννόπουλος, Δραγουμάνος, Παναγόπουλος 2, Μάλαμας 26 (6), Τσιμόγιαννης 10, Λαλάκος 7, Τσαβλής 7, Κουτίβας 10.





Απογευματινός περίπατος για το Νεοχώρι. Νίκησε 76-51 τον Κροκεατικό



Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα το Νεοχώρι, επικράτησε άνετα των Κροκεών με 25 πόντους διαφορά.


Από την του αγώνα έδειξε ποιος είναι το αφεντικό και πήρε "κεφάλι" στο σκορ, που το διατήρησε μέχρι το τέλος.


Σε πολύ καλή μέρα είχε τους Αγγελόπουλο και Κουστένη, που πέτυχαν τους περισσότερους πόντους.


Η ομάδα του Πιτ Τζαβάρα διατηρήθηκε στην κορυφή και είναι από τα φαβορί για την άνοδο.
Διαιτητές: κ.κ. Κούτρος- Μπαμπάς
Σημειωτής: κ. Παπαχαραλάμπους
Χρονομετρητής: κ. Ευθ. Καρνέζης
Τα δεκάλεπτα: 18-10, 40-22, 52-34, 76-51
Νεοχώρι (Τζαβάρας) : Γιαννούλης 5 (1) , Δ. Πετρόπουλος 11 (3), Ράδης 4, Καρλής, Μποσυνάκης 2, Σ. Πετρόπουλος 10, Αγγελόπουλος 19 (1), Κουστένης 18 (1), Σταυρίδης 5 (1), Μανθάκος 2  
Κροκεατικός : Πάρθυμος 4, Χρηστάκος, Κούρτης, Νικολούδης, Βενόλιας 13 (1), Οικονομάκος, Κέκερης 17 (2), Πλατανάς 2, Ιατρίδης 13 (1), Μαχαίρας, Παναγιώτου, Κοτσώνης 2





Καρακατσάνης, Τσιβιλίκας, Βουτσάς, Κωνσταντίνου έρχονται στην Τρίπολη!



Περισσότερα www.kalimera-arkadia.blogspot.com

Α.Ο.Νεοχωρίου - Απόλλων Τρίπολης 60-47



Ένας πολύ κακός Απόλλων Τρίπολης, έχασε το αήττητό του από το Νεοχώρι με 60-47. Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα, είναι τώρα στην κορυφή της βαθμολογίας.
Το παιχνίδι σίγουρα θα προβλημάτισε όσοι το παρακολούθησαν, αφού οι δύο ομάδες της Αρκαδίας δεν θύμισαν με τίποτα , αυτές που είδαμε σε προηγούμενα παιχνίδια.
Απλά το Νεοχώρι, μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την αστοχία και νευρικότητα του Απόλλωνα και εκεί που οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 5 πόντους, αντί να σιγουρέψουν την νίκη τους, αυτοκτόνησαν!
Σε κακή μέρα ήταν και ο Φώτης Αλεξόπουλος, που δεν μπόρεσε να βρει το "χέρι" του και να βοηθήσει την ομάδα του.
Με τον αέρα του πρωτοπόρου μπήκε στο παρκέ ο Απόλλων και είχε το "πάνω χέρι" στο παιχνίδι. Κουστένης και Σταυρίδης, δεν άργησαν να ξεφύγει στο σκορ η ομάδα των "φιλοξενουμένων".
Το πρώτο δεκάλεπτο ," είχε " τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Πιτ Τζαβάρα, να έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα με 6 πόντους , κάνοντας το σκορ 34-28.

Το τρίτο δεκάλεπτο ο Απόλλων έκανε το "come back" , αλλά δεν είχε συνέχεια, αφού και πάλι οι παίκτες του Νεοχωρίου ήταν ουσιαστικοί στις επιθέσεις τους και εύστοχοι, κλείνοντας το τρίτο μέρος με 47-40, ένα πόντο στα + της διαφοράς.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αποκλειστικά για τους "γηπεδούχους", αφού η ομάδα του Βελισάριου Τσαμακλή, έδειχνε σαν να είχε ρίξει "λευκή πετσέτα". Επικράτησε εύκολα και έκλεισε με σκορ 60-47.



ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-17 (Α’), 34-28 (Β’), 47-40 (Γ’), 60-47 (Δ’).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κούτρος (καλός) – Μπαμπάς (καλός).
ΑΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Παναγιώτης Τζαβάρας): Γιαννούλης 2, Πετρόπουλος 7(1), Ράδης 3, Αποστολόπουλος Κ, Πετρόπουλος Σωτ. 6, Αγγελόπουλος 5, Κουστένης 27(2), Σταυρίδης 9(3), Μανθάκος 1.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βελισάριος Τσαμακλής): Τσαρουχάς, Αλεξόπουλος 10, Μάλλιος 5(1), Μιχαλάκης, Νασιόπουλος, Αλικάκος 10, Σιάλαρης 2, Αγρότης 6, Λέλες 4, Πασπάτης 10, Χουζούρης, Μοράκης.

Παρατηρήσεις:

1. Στο γήπεδο βρέθηκε ο τέως προπονητής της Τεγέας Γιώργος Τζήλος, έχοντας στην παρέα του τον Παναγιώτη Παναγούλια. Μαζί με τον  Γιάννη Αποστολόπουλο παίκτη της Τεγέας και καλαθοσφαιριστή του Νεοχωρίου, είχαν μια "κουβεντούλα". Σε λίγο πήγε στην παρέα τους και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Μανιάτης.

2. Πλήγμα για τον Απόλλωνα…
Αναμφισβήτητα το πιο αρνητικό γεγονός για την ομάδα του Απόλλωνα Τρίπολης δεν ήταν τόσο η ήττα από την ομάδα του Νεοχωρίου, όσο ο σοβαρός τραυματισμός του Νίκου Σιάλαρη που δεν άφησε ανεπηρέαστους τους συμπαίκτες του και τους ανθρώπους του συλλόγου. Ο ταλαντούχος φόργουορντ της ομάδας της Τρίπολης μετά την «περιπέτεια» που είχε με το γόνατο από το περασμένο Φθινόπωρο και μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια με φυσικοθεραπείες, κατάφερε να επανέλθει στην αγωνιστική δράση στο ματς με τη Χώρα και αυτό το ματς ήταν το δεύτερο κατά σειρά. Ωστόσο σε μία ανύποπτη στιγμή και μετά από ένα επιθετικό ριμπάουντ στραβοπάτησε με αποτέλεσμα να υποστεί νέο τραυματισμό στο ίδιο γόνατο και πλέον να τίθεται «νοκ-άουτ» για τη συνέχεια της σεζόν

Δήλωση του Φώτη Αλεξόπουλου: