Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σχολικοί αγώνες; Αλήθεια υπάρχουν ακόμα;



Έγιναν σήμερα το πρωί στο ΔΑΚ Τρίπολης, οι Αρκαδικοί σχολικοί αγώνες στίβου. Δυστυχώς αντί να απολαύσουμε τους αγώνες με μεγάλη συμμετοχή από μαθητές, είδαμε μια αποκαρδιωτική εικόνα.
Η προσπάθεια από τους καθηγητές-γυμναστές ήταν αξιέπαινη. Το ποσοστό της συμμετοχής υπολογίζεται στο 40% σε σύγκριση με πέρυσι.



Άλλο ένα δείγμα της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα. Οι αγώνες απαιτούν χρήματα. Δυστυχώς αυτά που διατέθηκαν, δεν ήταν ικανά για να δούμε τους αγώνες με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών.



Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τους μαθητές που αγωνίστηκαν, αλλά και τους καθηγητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την σωστή διεξαγωγή των αγώνων.


Βίντεο από τους αγώνες:



Νικόλαος Σιψής: Προϊστάμενος γραφείου φυσικής αγωγής

Πέρασε και από τη Μεγαλόπολη η Άμιλλα στις γυναίκες

AMILLA_GYNAIKES_01




Η ομάδα της Άμιλλα Τρίπολης συνεχίζοντας την πολύ καλή αγωνιστική της παρουσία στο γυναικείο πρωτάθλημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου, συνέχισε με ακόμη μία νίκη αυτή τη φορά στη Μεγαλόπολη επί του τοπικού Πολυβίου. Η ομάδα της Τρίπολης ξεκινήσει εντυπωσιακά το ματς και κατάφερε με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών παιχνιδιού να πάρει σαφές προβάδισμα με 3-22. Στη συνέχεια λίγο η ανεβασμένη απόδοση των «γηπεδούχων» και λίγο το κατέβασμα του ρυθμού από τις αθλήτριες του Θοδωρή Τσουκαλά, ήρθαν κάποιοι πόντοι από πλευράς Πολυβίο. Η επικράτηση της Άμιλλας ήταν άνετη και με την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνος διατηρείται για τα καλά στην πρώτη θέση και καλείται πλέον να υπερασπιστεί τόσο στην τυπική έδρας της την πρωτιά με τον Αρκαδικό, αλλά και νωρίτερα στην Καλαμάτα με την τοπική ομάδα της Καλαμάτας 1980. Για μία ακόμη φορά η Καλομιτσίνη ήταν η καλύτερη της αναμέτρησης και παίκτρια που σημείωσε τους 25 από τους 54 πόντους της ομάδας της. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι αυτό η ομάδα κατέβηκε με απουσίες (σ.σ. Λαγού, Χρονοπούλου, κ.α.).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 3-22 (Α’), 16-35 (Β’), 21-48 (Γ’), 37-54 (Δ’).

ΑΕΜ ΠΟΛΥΒΙΟΣ (Θεοδωρόπουλος): Σιαμπάνη, Κρόκου 3, Μπουζαλά Χρ., Αποστολοπούλου 4, Κουρουνιώτη 4, Μπουγιούκου 10 (1), Γιαννοπούλου, Κερκεμέζου, Κολίτση 12, Μπούρα, Μπουζαλά Β. 2.

ΑΜΙΛΛΑ (Τσουκαλάς): Γκρίτσα 8, Μανιατά, Τσουκαλά 7, Ανδριοπούλου 8, Καλομοτσίνη 25, Μαρκοπούλου 2, Γαβρήλου 2, Βλάμη, Φέλλιου, Κουρόγιωργα 2.

πηγή : contraepithsei.gr

Η φωνή των φιλάθλων


Εσείς εκφράζεται την άποψή σας, εμείς τα καταγράφουμε. Είναι η ΦΩΝΗ σας.  Ακούγεται παντού.

1. Τώρα τρέχουν , τι να μας πούνε …

2. Καλά αυτοί οι επενδυτές , δεν βλέπανε τόσο χρόνια; Τους είχανε κοιμίσει;

3. Λάθη επί λαθών, συνέχεια. 300 προπονητές πέρασαν! Και από παίκτες, λεγεωνάριοι

4. Άντε να φέρετε πάλι τον Τσουκαλίδη, Παπαδόπουλο κ.λ.π.

5. Ότι μπορέσανε , έκαναν. Μέχρι εκεί είναι. Περιορισμένοι…

6. Εγώ αν έβαζα τα λεφτά μου και μου έφερναν αυτά τα αποτελέσματα, θα τους έδιωχνα.

7. Κλίκα μεγάλη στα αποδυτήρια (Αργεντινή…)

8. Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν… Ποια παιδιά; Ποιοι φρόνιμοι;

9. Α, ρε Γκρούεζα…!

10. Τώρα περιμένουμε το θαύμα και παρακαλάμε να μην έχουν λεφτά οι άλλοι! Γέλια, πολλά γέλια.

11. Άντε να ενωθεί με τον Παναρκαδικό, να δούμε τι μπορεί να γίνει.

12. Και στον Παναρκαδικό , γλώσσα δεν βάζουν μέσα. Πολύ μουρμούρα ρε φίλε μου!

13. Δεν είμαστε για τίποτα ρε φίλε. Όλο και κάτι ψάχνουμε να βρούμε να σχολιάσουμε…

14. Αλήθεια υπήρχε καλύτερος από τον Γ. Μποροβήλο να αναλάβει την ομάδα; Έτσι για να ξέρουμε…

15. Πάντως εκ του αποτελέσματος, κρίνεις. Άλλα περιμέναμε και άλλα βλέπουμε

16. Είπανε ότι θα παραμείνουν με τους Μπάκο και Καημενάκη. Οι δύο τελευταίοι σίγουρα, οι άλλοι δεν ξέρω.

17. Χαλαρά φίλοι μου. Θα ξανά ανεβεί η ομάδα.

18. Τι μας λένε στην Τεγέα; Μπορεί να μην παίξουν περιφερειακό; Τότε γιατί δεν άφησαν άλλη ομάδα να πάει;

19. Δεν κάνει ο Δερμιτζάκης, ποιο καλός είναι ο Οράσιο.

20. Τι να κάνουν και αυτοί, όταν το γήπεδο είναι εκκλησία!

21. Καλό θα είναι να ενωθεί με τον Παναρκαδικό. Μια ομάδα η πόλη και δυνατή.




Περιμένοντας την ένωση Μιδέας...



Με την παρουσία όλων των εν ενεργεία παικτών, έγινε η προπόνηση του Παναρκαδικού. Ο προπονητής της ομάδας πριν την βγουν οι παίκτες στο γήπεδο, τους μίλησε για το αυριανό παιχνίδι. Έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν ότι είναι πολύ σημαντικό και δύσκολο. Η ομάδα τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών που έχει. Παράλληλα ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του, να κλείσουν τα αυτιά τους και να παρασύρονται από αυτά που ακούγονται από τους φιλάθλους.



Η προπόνηση σήμερα δεν ήταν δυνατή, λόγω του αυριανού αγώνα , που θα ξεκινήσει στις 17:00.

Δηλώσεις του Αντώνη Μαυρέα, Χρήστου Τζιανή και Δημήτρη Τσιόγκα:








Το προαναγγελθέν από το περασμένο καλοκαίρι μέλλον του Αστέρα πήρε σάρκα και οστά. Οι φίλαθλοι ρωτούν :Ευθύνες θα αποδώσετε κ. Μπάκο και Καϋμενάκη;





Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο, παίξαμε όμως καλά και είχαμε πειθαρχία, ήμασταν καλοί αμυντικά και επιθετικά, τουλάχιστον μέχρι την αποβολή. Μετά ήρθε γρήγορα το γκολ του Παναθηναϊκού, ο οποίος μπορούσε να αυξήσει το σκορ. Η ομάδα αποχαιρετά την κατηγορία μετά από χρόνια, αλλά έχει τα εχέγγυα να ανέβει πάλι”, δήλωσε ο Π. Δερμιτζάκης μετά την καταδικαστική ήττα του Αστέρα, αλλά για να ξαναανέβει και μάλιστα τον επόμενο χρόνο, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα στην ομάδα και στην ΠΑΕ, αλλιώς ας μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες. Πάντως ο Δερμιτζάκης είναι αυτός που ευθύνεται λιγότερο από όλους για τον υποβιβασμό της ομάδας, αφού άργησε πολύ να αναλάβει ή καλύτερα άργησε πολύ να φύγει ο προκάτοχός του, που ούτε ομάδα έφτιαξε από το προηγούμενο καλοκαίρι, ούτε και τους παίχτες που είχε μπόρεσε να τους μάθει να αλλάζουν τρεις μπαλιές και να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο. όσο για τα εκτός έδρας θετικά αποτελέσματα που πήρε ο Αστέρας, αυτά είναι πιο εύκολο να έρθουν αν αγωνίζεσαι αμυντικά, βγαίνεις στην αντεπίθεση και έχεις και τύχη. Η μαγκιά είναι να χτίσεις ένα κάστρο μέσα στο γήπεδό σου, όπως ήταν τα πρώτα 2 χρόνια...





Θα έχουμε ευκαιρία να τα πούμε και τον επόμενο καιρό και εμείς και οι φίλοι του Αστέρα και αναγνώστες μας, μέσω των στηλών της ΑΙΧΜΗΣ, αλλά και του μπλογκ www.propoexe.blogspot.com, στο οποίο περιμένουμε τις γνώμες και τις απόψεις σας.







Ν. Θεοδ.

Καλές οι ελπίδες αλλά υπάρχουν και οι ευθύνες…

Του Νίκου Θεοδωράκη




Αισιόδοξος, αν και λυπημένος, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του Αστέρα Γιώργος Μποροβήλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα gazetta.gr, αμέσως μετά τον υποβιβασμό της ομάδας της Τρίπολης, της Αρκαδίας, της Πελοποννήσου από την πρώτη επαγγελματική κατηγορία στη δεύτερη, εξαιτίας της πλήρως αποτυχημένης χρονιάς του αστέρα, που τελειώνει την προσεχή Κυριακή με τον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο.




Ο Γιώργος Μποροβήλος, εκφράζει την πεποίθησή του ότι ο Αστέρας στη νέα σεζόν θα αγωνίζεται και πάλι στην Superleague αφού κάποια ομάδα δεν θα καταφέρει να πάρει την πιστοποίηση που είναι απαραίτητη και τονίζει ότι οι ιδιοκτήτες του Αστέρα κ. Μπάκος και Καϋμενάκης θα σταθούν στο πλευρό της, αλλά δεν αναφέρει τίποτα απολύτως για ευθύνες και ποιος ή ποιοι τις έχουν για τη φετινή απαράδεκτη και αποτυχημένη πορεία της. Και αυτό θα ήταν το πιο σημαντικό και πάνω σε αυτό θα πρέπει να χτιστεί η όποια επόμενη ημέρα, ο όποιος μελλοντικός σχεδιασμός, τόσο για την επιστροφή στη S.L. όσο και για να πετύχει αυτά που δεν μπόρεσε να πετύχει σε αυτήν την τετραετία, ή καλύτερα να επιτευχθούν οι στόχοι που είχαν θέσει οι ιδιοκτήτες της στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχαν παραχωρήσει με τη συμπλήρωση των πρώτων πέντε χρόνων από τότε που ανέλαβαν την ομάδα. Και αυτά είναι ιστορικά καταγεγραμμένα.







Διαβάστε στη συνέχεια τι είπε ο κ. Μποροβήλος στην ιστοσελίδα και στον δημοσιογράφο της Α. Καλκαβούρα:



«Αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα και να κλείσουμε τη χρονιά αξιοπρεπώς. Από ‘κει και πέρα και από τη στιγμή που με βάση την τελική κατάταξη, θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον δρόμο για την Β’ Εθνική Κατηγορία, θα οργανωθούμε με αποκλειστικό στόχο να επιστρέψουμε στην Superleague το συντομότερο δυνατόν. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν δεδομένα, εμείς όμως θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας και θα δουλέψουμε σκληρά έτσι ώστε να επαναφέρουμε την ομάδα στη θέση που της αρμόζει...», μας είπε αρχικά ο κ. Μποροβήλος και συνέχισε:



«Δεν υπάρχει κανένα θέμα απογοήτευσης των ιδιοκτητών της ομάδας. Και οι δύο βρίσκονται δίπλα στην ομάδα και εξακολουθούν να τη στηρίζουν και η όποια οργάνωση ακολουθηθεί, θα γίνει υπό την καθοδήγησή τους. Έχουν αποδείξει ότι είναι πιστοί σε αυτό που κάνουν και ενδιαφέρονται πραγματικά για τον Αστέρα και αυτό φαίνεται από τις υποδομές που έχουν δημιουργήσει και από την φιλοσοφία που τους διακατέχει στο να προγραμματίζουν πάντα την επόμενη μέρα. Αυτή τη στιγμή, ο σύλλογος διαθέτει σύγχρονη λειτουργία ακαδημιών, βοηθητικά γήπεδα και γενικότερα τις εγκαταστάσεις που μία σύγχρονη ομάδα – η οποία πρέπει να ανήκει στην “ελίτ” του ελληνικού ποδοσφαίρου – πρέπει να έχει...», σχολίασε ο ισχυρός άνδρας του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος άφησε το καλύτερο για το τέλος, σε ερώτηση για τον απολογισμό της χρονιάς...



«Η αδειοδότηση θα κρίνει τα πάντα»



«Ο καταμερισμός των ευθυνών θα γίνει μετά το τέλος του πρωταθλήματος, όταν και θα γίνει ο απολογισμός της χρονιάς, εάν κι εφόσον βέβαια, η ομάδα υποβιβαστεί... Γιατί εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου για την αδειοδότηση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, ενδεχομένως να υπάρξει κάποια που θα δεν συγκεντρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάρει μέρος, οπότε εμείς ως πρώτοι επιλαχόντες να πάρουμε τη θέση της.», κατέληξε.

Ποιοι σφυρίζουν τα παιχνίδια της Δ΄ Εθνικής




Οι διαιτητές που θα "σφυρίξουν" τους αγώνες για την  30η  αγωνιστική του περιφεριακού πρωταθλήματος , είναι οι παρακάτω:

ΑΟ ΧΑΛΚΙΔΑ-ΒΡΑΣΙΕΣ: Ε. Κορδολαίμης, Μ. Σταμάτης, Π. Χαλβατζάκος (ΣΔ Πειραιά).




ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΕΝΩΣΗ ΜΙΔΕΑΣ: Ν. Ανούσος, Γ. Παλαμίδας, Αθ. Μητρής (ΣΔ Λακωνίας)



ΔΗΛΕΣΙ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Α. Δημητρόπουλος, Β. Κουτσόβουλος, Α. Δαουκλιώτης (ΣΔ Φθιώτιδας)



ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ-ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ: Α. Τσαμούρης, Δ. Καρφής, Τρ. Γεωργακόπουλος (ΣΔ Πειραιά)



ΚΡΑΝΙΔΙ-ΘΗΒΑ: Χρ. Ούτας, Π. Μαρινόπουλος, Ε. Παυλερού (ΣΔ Λακωνίας)



ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Α. Λαγός, Δ. Τσιμίκος, Ι. Παπαδήμας (ΣΔ Αχαϊας)



ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Μ. Καρβούνης, Ι. Λουκάς, Δ. Τσαλίκογλου (ΣΔ Μεσσηνίας)