Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011



Συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί η προπονήση του Αστέρα Τρίπολης. Ο Παύλος Δερμιτζάκης σήμερα είχε όλους τους παίκτες στην διάθεσή του.

Η προπόνηση περιελάμβανε εκτός του καθιερωμένου διπλού, πολλά σουτ στους τερματοφύλακες καθώς και μεγάλη προσοχή στα τελειώματα των φάσεων.



Ειδικά στο τελευταίο, ο Παύλος Δερμιτζάκης, έχει εντοπίσει πως η ομάδα "χωλαίνει" σε αυτό το σημείο.

Στο τέλος της προπόνησης , ο Καρέρα αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Στην προπόνηση ήλθε ο Δημήτρης Μποροβήλος που συζήτησε το πρόβλημα των ημερών για την αποχή των ποδοσφαιριστών λόγω της βίας στα γήπεδα.



Η απόφαση που πήραν οι παίκτες ήταν να μην συμμετάσχουν , λόγω της κρισιμότητας της ομάδας πο περνάει η ομάδα. Το μυαλό τους επικεντρώνεται στη παραμονή του Αστέρα Τρίπολης στην κατηγορία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ 03032011

Δερμιτζάκης: «Πάμε για θετικό αποτέλεσμα»






Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα το απόγευμα ο προπονητής του Αστέρα Παύλος Δερμιτζάκης, εν όψει του αγώνα στην Καβάλα.


Ο τεχνικός ηγέτης του Αστέρα μίλησε για το προηγούμενο παιχνίδι στις Σέρρες, για το επόμενο ματς στην Καβάλα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην προετοιμασία του συγκεκριμένου αγώνα, ενώ αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στις ευκαιρίες που δημιουργούνται σε κάθε παιχνίδι, αλλά και στο βαθμολογικό όριο της παραμονής.



Για το παιχνίδι στις Σέρρες: «Στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανσερραικό η ομάδα μας ήταν πολύ αποφασισμένη και η νίκη ήταν μία ανάσα για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό ημίχρονο και από αμυντικής τακτικής, αλλά και στην επιθετική μας τακτική, όσο και στο κομμάτι της κυκλοφορίας και της δημιουργίας φάσεων. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι πολύ νωρίς.



Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές του Πανσερραικού, οι αντίπαλοι μας πίεσαν και εμείς οπισθοχωρήσαμε λόγω άγχους και πίεσης. Είχαμε πολύ καιρό να βρεθούμε μπροστά στο σκορ και δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να μας πιέσει και να πλησιάσει στην ισοφάριση, με αποκορύφωμα τη φάση του πέναλτι. Εκεί είχαμε την τύχη, αλλά και την ικανότητα του τερματοφύλακα μας.



Από στατιστικά στοιχεία που κρατάω, είχαμε έξι τελειώματα, εκ των οποίων τα τρία ήταν τετ α τετ, ενώ ο αντίπαλος μας είχε τέσσερα τελειώματα και φυσικά σε όλα τα στατιστικά ήμασταν πολύ καλύτεροι. Η νίκη στις Σέρρες βοηθάει βαθμολογικά, γιατί είμαστε στο παιχνίδι της παραμονής, βοηθάει αγωνιστικά γιατί πιστεύουμε όλοι ότι η ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά και ψυχολογικά γιατί αποκτάμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας, είτε σε ατομικό, είτε σε ομαδικό επίπεδο.



Για το παιχνίδι στην Καβάλα: «Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι στη Καβάλα, που διαθέτει μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου, με πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Αυτό δείχνει και η εικόνα της ομάδας όταν αγωνίζεται, αλλά και η βαθμολογική θέση. Καταλαβαίνουμε το βαθμό δυσκολίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Εμείς θα πάμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, βαθμό ή βαθμούς, γιατί δεν έχουμε φυσικά περιθώρια, αλλά γνωρίζουμε πώς είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.



Προβλήματα με τιμωρημένους έχουμε τον Ουριμπάρι και τον Μπαστία που έχουν κίτρινες κάρτες και δεν θα αγωνιστούν στο παιχνίδι, ενώ δημιουργήθηκε με τον Καρέρα ένα πρόβλημα σήμερα το πρωί, καθώς είχε κάποια σύσπαση στον προσαγωγό. Αύριο θα γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι»



Για τις ευκαιρίες που χάνονται: «Για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα έκανε κλασσικές ευκαιρίες, τετ α τετ και το τονίζω αυτό. Τουλάχιστον από την μέρα που είμαι εγώ, ομάδα αντίπαλη τετ α τετ δεν μας έχει κάνει, που σημαίνει πώς δεν το επέτρεψε η ομάδα. Ικανότητα είναι και το να δημιουργείς φάσεις, αλλά στο τελείωμα της φάσης χρειάζεται να έχεις καλή συγκέντρωση, αλλά και ικανότητα. Η συγκέντρωση έχει να κάνει με το άγχος και τη βαθμολογική θέση της ομάδας. Δεν μπορούμε να κάνουμε γκολ που θα μας έκαναν «πιο εύκολη τη ζωή» σε όλα τα παιχνίδια. Όταν δεν κάνεις τις ευκαιρίες γκολ, τότε θα κινδυνέψεις να χάσεις ένα παιχνίδι όπως έγινε και στις Σέρρες. Αυτό θα ήταν άδικο και πάλι θα δικαιολογούμαστε για τις ευκαιρίες που χάσαμε. Αυτό που προσπαθώ να κάνω μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις, είναι να δημιουργώ καταστάσεις, γιατί θεωρώ πώς μέσα από την επανάληψη ο ποδοσφαιριστής μπορεί να βελτιώσει πολλά πράγματα. Στα παιχνίδια που μας έχουν απομείνει θέλουμε να πετύχουμε τα γκολ εκείνα που θα μας βοηθήσουν για να πετύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει, την παραμονή στην κατηγορία».



Για τις δηλώσεις Ρίος: «Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής ή προπονητής, όταν φεύγει από μία ομάδα δημιουργείται μία πικρία. Για μένα είναι φυσιολογικό. Κανένας στον Αστέρα δεν αμφισβήτησε ότι ο Ρίος είναι καλός παίκτης. Δεν ταίριαξε στην ομάδα. Ένας καλός παίκτης να μην προσαρμοστεί και να μη βοηθήσει μία ομάδα γίνεται, αλλά και το αντίθετο. Μακάρι ο Ρίος να παίξει καλά. Εγώ δεν τον ξέρω, αλλά από συζητήσεις που έχω κάνει με τους ανθρώπους της ομάδας, κανένας δεν θέλει το κακό του Ρίος ή να μην πάει καλά, για να αποδειχθεί ότι καλώς έφυγε από την ομάδα. Σε μας δεν ταίριαξε».



Για τη νίκη στις Σέρρες και τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Η διοίκηση πιστεύει στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών και πώς μπορεί να κερδίσει η ομάδα οπουδήποτε αγωνίζεται και αυτό το πιστεύουν τα παιδιά, αλλά και εγώ προσωπικά. Για αυτό λέγαμε πώς θέλουμε όσο το δυνατό γρηγορότερα ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Πιστεύω πώς μπορεί να αλλάξει το στάτους στο πρωτάθλημα για την ομάδα μας. Η νίκη μπορεί να ήρθε αργά, αλλά μπορεί αυτό το αποτέλεσμα να είναι η αρχή θετικών αποτελεσμάτων για το στόχο που έχουμε βάλει»



Το βαθμολογικό όριο παραμονής: «Αυτά που θα σας πω είναι θεωρητικά, γιατί κάθε Κυριακή μπορεί να διαμορφώνεται ανάλογα και ο βαθμολογικός πίνακας. Νομίζω πάντως πώς το μάξιμουμ είναι 35 βαθμοί. Τώρα ποιες ομάδες κινδυνεύουν, είναι ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος, ο Ηρακλής, ακόμα και η Κέρκυρα. Νομίζω πώς αυτές είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία. Από κει και πέρα, ο Πανσερραικός σίγουρα δε σώζεται. Στο μεταξύ μας παιχνίδι έπαιζε το τελευταίο του χαρτί. Μετά το παιχνίδι αποδέσμευσε 3-4 παίκτες, άρα γίνεται μία εκκαθάριση που σημαίνει ότι άρχισε ο προγραμματισμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η Λάρισα, εφόσον μαθηματικά ελπίζει, θεωρώ πώς έχει ελπίδες για την παραμονή. Είναι δύσκολο, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».



Σε λίγη ώρα η συνέντευξη του Παύλου Δερμιτζάκη σε βίντεο