Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Απογοήτευση στην Τρίπολη.

Απογοήτευση στην Τρίπολη

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ δεν ήταν αυτή που περίμεναν στον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει κατήφεια και απογοήτευση μετά το άκουσμα της απόφασης. 

Πλέον οι Αρκάδες θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Football League κάτι που σημαίνει πως από την Τετάρτη κιόλας ξεκινάει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν. Το πρώτο μέλημα των ανθρώπων της ομάδας είναι το αν θα παραμείνει ή όχι στην τεχνική ηγεσία ο Παύλος Δερμιτζάκης. 

Από εκεί και πέρα εάν παραμείνει ο Μακεδόνας τεχνικός θα παραδώσει και έκθεση για τη νέα σεζόν με παίκτες που θέλει να παραμείνουν ή όχι. Με δεδομένο πως ο Αστέρας υποβιβάστηκε, εκτός του Λαδάκη, πολύ δύσκολα οι υπόλοιποι των οποίων λήγουν τα συμβόλαια θα μείνουν. 
Παράλληλα υπάρχουν αρκετοί παίκτες από το πρωτάθλημα της Football League που απασχολούν την ομάδα. Όλα αυτά όμως θα φανούν τις επόμενες ημέρες. 

Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου nova sportfm.gr

 

Δεν μπόρεσαν να τον κρατήσουν. Έπεσε ο Αστέρας Τρίπολης. Ας αναλογιστούν τι φταίει...





Tο δρόμο της Λάρισας και του Πανσερραϊκού θα ακολουθήσει τελικά και ο Αστέρας Τρίπολης! 


Το αίτημα της Σούπερ Λίγκας η ομάδα (στην προκειμένη περίπτωση ο Ηρακλής) που δεν αδειοδοτείται να καταλαμβάνει την τελευταία θέση της βαθμολογίας απορρίφθηκε ως μη νόμιμο από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ και κατά συνέπεια οι Αρκάδες -πού ήλπιζαν στην αποδοχή του- να αγωνίζονται οριστικά του χρόνου στη Football League. 


Μια επιπλέον ομάδα της τελευταίας, δε, θα είναι εκείνη που θα ανέβει αντί του «Γηραιού». 


Το αίτημα της Σούπερ Λίγκας απορρίφθηκε με ψήφους 2-1 από το διαιτητικό δικαστήριο, που αποφάσισε ότι όποιο κενό προκύπτει σε περίπτωση μη αδειοδότησης (όπως έγινε φέτος με τον Ηρακλή) δεν θα καλύπτεται από την ομάδα που τερμάτισε τρίτη από το τέλος (όπως έκανε φέτος ο Αστέρας), αλλά με μια επιπλέον από τις τρεις της Football League. 


Έτσι, την επόμενη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα θα συμμετάσχουν σίγουρα οι ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός και τα play-off της Football League θα δώσουν -αντί για ένα- δύο ακόμα εισιτήρια για τη μεγάλη κατηγορία.

Πηγή : nova sports-fm.gr

Ο Νόντας Ψυχογιός και ο Δημήτρης Κοσκινάς, εντυπωσιάζουν θετικά!


Αγαπάς τον Παναρκαδικό; Απόδειξέ το!

Αυτό έκαναν και κάνουν ο Νόντας Ψυχογιός και ο Δημήτρης Κοσκινάς. Πάντα κοντά στην ιστορική ομάδα, όχι μόνο από την θέση του συμβούλου και του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων, αλλά και σαν  "εργάτες".



Χθες μετά την προπόνηση που έκανε η ομάδα, έκαναν αυτό που έπρεπε να γίνει για τον αγωνιστικό χώρο. Να ρίξουν λίπασμα , έτσι ώστε να μην έχει προβλήματα στην συνέχεια.

Όπως βλέπουμε και στην πρώτη φωτογραφία, "καβάλησαν" το τρακτέρ αφού έριξαν αρκετό λίπασμα και έτρεξαν σε όλο το γήπεδο! (βίντεο)




Οι αγώνες Τένις στην Τρίπολη, έγιναν με επιτυχία!




Με επιτυχία  έγιναν  οι αγώνες για το 2ο Ενωσιακό τουρνουά τένις , την Κυριακή που μας πέρασε. Οι αθλητές ήταν ηλικίας κάτω των 10 ετών. Οι αγώνες έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του TENNIS CLUB  και του ΔΑΚ Τρίπολης.


Οι συμμετοχές από ολόκληρη την Πελοπόννησο άγγιξαν τις 150 και για πολλούς αυτό το γεγονός από μόνο του μπορεί να επιβεβαιώσει την επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων. Η διαδικασία των αγώνων ήταν πλήρως επιτυχημένη, αφού όλοι στο τέλος έφυγαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, τόσο τα αγωνιζόμενα παιδιά, όσο και οι γονείς τους.


Παρόντες στους αγώνες ήταν  ο Πρόεδρος της ΣΤ’ Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Πελοποννήσου κ. Λουκάς Λουκάτος, ο Πρόεδρος του Ομίλου Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος, αλλά και ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Βασίλης Παπαγεωργάκης, που έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διοργάνωση.


Οι αγώνες είχαν και κοινωνικό χαρακτήρα αφού τα έσοδα του Ενωσιακού Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη είχε προγραμματιστεί να διατεθεί από τους διοργανωτές για την ενίσχυση του συλλόγου «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» που το τελευταίο διάστημα διέρχεται ίσως την πιο κρίσιμη περίοδο απειλούμενο ακόμη και με αναστολή της λειτουργίας του.


Οι αγώνες διήρκησαν μέχρι το βράδυ της Κυριακής,  με τους μικρούς αθλητές τους Τένις να βρίσκουν ακόμη μία ευκαιρία προκειμένου να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους άθλημα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία στα πλαίσια της συνεργασίας και του υγιούς συναγωνισμού να βγάλουν μέρος του ταλέντου τους στα γήπεδα κερδίζοντας σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις σε τέτοιες συνθήκες που τους φέρνουν ακόμη πιο κοντά στο άθλημα. Ανταμοιβή φυσικά για όλους τους συμμετέχοντες ήταν η απονομή μεταλλίου δίνοντας τους επιπλέον κίνητρα στο να συνεχίσουν την ενασχόληση τους με το άθλημα της Αντισφαίρισης.

Δηλώσεις:







Γιάννης Γιαννακόπουλος: «Χαρά για τα παιδιά και το τένις αυτοί οι αγώνες»
 «Χαίρομαι που μας δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσουμε την προσπάθειά μας και μπορώ να πω συλλογικά για το Τένις της Αρκαδίας, ότι σ’ αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν οι μικροί αθλητές του αθλήματος μέχρι 10 ετών, ενώ στα άλλα γήπεδα του TENNIS CUP, πραγματοποιούνται οι αγώνες των junior μέχρι 9 ετών. Σ’ αυτούς τους αγώνες είναι η χαρά του Τένις αφού είναι όλα μικρά παιδιά και δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά μόνο το μετάλλιο και η χαρά της νίκης σε ομαδικό επίπεδο. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν καθώς είναι γεγονός ότι μας έκανε πολύ καλό καιρό σήμερα. Η συμμετοχή είναι μεγάλη αφού έχουμε γύρω στα 150 παιδιά, ενώ παράλληλα έχουν έρθει και πολλοί γονείς και πιστεύω ότι όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι».

Κώστας Καραγιάννης: «Πολύ καλή η διοργάνωση»
Ο εκπρόσωπος του ΑΟ Αντισφαίρισης Πατρών, Κώστας Καραγιάννης που βρέθηκε στην Τρίπολης μαζί με την αποστολή του Αχαϊκού Ομιλού μίλησε για τη διοργάνωση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ερχόμαστε από την Πάτρα σ’ ένα παιδικό πρωτάθλημα και ένα ειδικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο και σκοπό έχει τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το Τένις και να το αγαπήσουν περισσότερο. Στηρίζεται στην ομαδικότητα και επομένως είτε η χαρά της νίκης, είτε η χαρά της ήττας θα μοιραστεί στην ομάδα. Δεν είναι ατομική η επιτυχία όπως συμβαίνει συνήθως στο Τένις που είναι πιο ανταγωνιστικό και δυσκολεύει ψυχολογικά τα παιδιά».
Παράλληλα ο κ. Καραγιάννης αναφερόμενος στη συγκεκριμένη διοργάνωση τόνισε: «Η διοργάνωση είναι πάρα πολύ καλή. Η Τρίπολη φημίζεται για τις καλές διοργανώσεις της και για ακόμη μία φορά βλέπουμε μία πολύ καλή οργάνωση. Με μεγάλη χαρά επίσης βλέπω ότι στο χώρο έχει τοποθετηθεί και ένας χώρος γραφείων και αποδυτηρίων, γεγονός που αποτελεί μία πάρα πολύ καλή κίνηση και βοηθάει πολύ τις υποδομές της ομάδας και των συλλόγων και άρα θα βοηθήσει πολύ και στο οργανωτικό κομμάτι» και τέλος κλείνοντας αναφερόμενος γενικά στο χώρο της Αντισφαίρισης είπε: «Ευχή μου είναι μόνο, όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να παίζουν Τένις και να είναι στα γήπεδα έστω και σε κάποιο άλλο άθλημα. Κι επειδή αγαπάμε το Τένις θέλουμε περισσότερα παιδιά στο Τένις. Το μέλλον ενός αθλητή σε αγωνιστική επίπεδο νομίζω δεν έχει σχέση με τη σημερινή γιορτή, γιατί περί μίας γιορτής πρόκειται και θα πρέπει να σταθούμε σ’ αυτό».

Βασίλης Παπαγεωργάκης (Αντιπρόεδρος ΑΕΚ)
«Νομίζω καταρχάς ότι είμαστε πολύ τυχεροί γιατί μας έχει κάνει μία πολύ καλή μέρα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχουμε μία αρκετά μεγάλη συμμετοχή, με τον αριθμό των παιδιών να αγγίζει τα 150. Όπως γνωρίζετε από την προκήρυξη αφορά παιδιά μέχρι δέκα ετών και παίζεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με το αγωνιστικό επίπεδο και στάδιο στο οποίο βρίσκονται τα παιδιά. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί ο κόσμος είναι ευχαριστημένος, αφού οι συνεχείς βελτιώσεις που γίνονται στις εγκαταστάσεις δίνουν τη δυνατότητα να παρέχεται καλύτερη φιλοξενία και αυτό μας φτάνει. Θεωρούμε ευτυχή συγκυρία το γεγονός ότι η μεγάλη συμμετοχή μας δίνει τη δυνατότητα να εγκαινιάσουμε μία συνεργασία που θέλαμε με το «Χαμόγελο Του Παιδιού». Ίσως να το έχετε πληροφορηθεί ότι υπάρχει κουμπαράς και στα δύο σημεία που γίνονται οι αγώνες τόσο στο στάδιο, όσο και στο χώρο του TENNIS CUP. Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Τένις, ήδη έχει αποφασίσει από τη συμμετοχή των παιδιών ότι θα αποδοθεί στην ΑΕΚ από την Ένωση, θα το δώσουμε στο «Χαμόγελο Του Παιδιού», γιατί αυτό είναι μία γιορτή για τα παιδιά και δικαιωματικά το «Χαμόγελο Του Παιδιού» έχει τον πρώτο λόγο αφού όλοι γνωρίζουμε ότι αν σβήσει ένα παιδικό χαμόγελο, «σκοτεινιάζει» ο πλανήτης. Πρόθεσή μας είναι στο βαθμό που μας επιτρέπουν οι συνθήκες να έχουμε μία μόνιμη συνεργασία με το «Χαμόγελο Του Παιδιού».».

«Σε καμία περίπτωση όταν το 1990 φτιάχναμε το τμήμα Τένις, δεν φανταζόμασταν ότι έρθει μία στιγμή όπου θα πηγαίνει τόσο καλά. Βοήθησαν βέβαια και οι συνθήκες. Υπήρχε μία γραμμή από την Ομοσπονδία Τένις να γίνει λαϊκό άθλημα, γιατί μέχρι τότε εθεωρείτο άθλημα της ελίτ. Νομίζω ότι το πετύχαμε. Η ύπαρξη δύο ομίλων στην Τρίπολη, γιατί δεν είναι μόνο η ΑΕΚ Τρίπολης, αλλά είναι και ο ΣΑΤρίπολης που και αυτός με τη σειρά του το παλεύει και εδώ δεν είναι ανταγωνιστικό το θέμα, αλλά να μπουν τα παιδιά στα γήπεδα και αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου φιλοσοφία. Το να υπάρχουν δύο Όμιλοι που αυτή τη στιγμή γυμνάζουν πάνω από 250 παιδιά, είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση. Νομίζω ότι σε επίπεδο εκμάθησης Τένις γίνεται μία πολύ καλή δουλειά στην Τρίπολη.
Τώρα το να βγει κάποιος έξω από τα όρια της Τρίπολης αγωνιστικά με κάποιες απαιτήσεις, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Το Τένις είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο άθλημα, είναι ένα μοναχικό άθλημα και πρέπει να είσαι τυχερός να έχεις το ταλέντο το οποίο θα έχει την οικονομική ενίσχυση και δυνατότητα των γονιών για να γίνει το κάτι παραπάνω, καθώς το Τένις είναι αγώνες και οι αγώνες έχουν έξοδα, είναι camp, είναι παρουσία στο εξωτερικό για κάποιον που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Εμείς δεν καλλιεργούμε τον πρωταθλητισμό κι εγώ το δηλώνω. Το ξέρετε άλλωστε εδώ και χρόνια ότι η ΑΕΚ σαν όμιλος γενικά δεν έχει φιλοσοφία της τον πρωταθλητισμό. Αν προκύψει με το καλό, αν δεν προκύψει όμως δεν τον εκβιάζουμε.
Προσωπικά ως ο παλαιότερος του τμήματος Τένις επειδή μαζί με την τότε προπονήτρια την κ. Δελή είχαμε στήσει όλη αυτή την προσπάθεια, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για ότι βλέπετε κι εσείς σήμερα εδώ στα γήπεδα. Ότι δηλαδή υπάρχουν 150 παιδιά απ’ όλη την Πελοπόννησο που έχουν έρθει για να μάθουν, αφού σ’ αυτούς τους αγώνες δεν υπάρχει βαθμολογία αλλά η διοργάνωση γίνεται προκειμένου να εξοικειωθούν τα παιδιά με τους αγώνες που θα παίξουν όταν φτάσουν 12 ετών. Το γεγονός ότι υπάρχουν 150 παιδιά που έχουν τρέξει για να μάθουν να παίζουν, για εμάς είναι πολύ σημαντικό αφού από αυτά τα 150 παιδιά τα 60 παιδιά είναι από την Τρίπολη».


Λουκάς Λουκάτος (Πρόεδρος Ένωσης Αντισφαίρισης Πελοποννήσου)
«Το ευχάριστο γεγονός είναι η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών, αφού απ’ όλη την Πελοπόννησο έχουν έρθει σήμερα γύρω στα 150 παιδιά κι αυτό δείχνει ότι η βάση του Τένις, αναπτύσσεται συνέχεια στην περιφέρειά μας, κάτι που άλλωστε είναι και ο στόχος μας. Κι αυτό γιατί από τη βάση ξεκινάμε για να φτάσουμε αν καταφέρουμε κάτι κάποια στιγμή να δούμε να ξεπεταχτεί κάποιο ταλέντο από την Ένωσή μας. Το ότι συμμετέχουν σήμερα 150 παιδιά είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Από εκεί και πέρα αυτό που που προκάλεσε ευχάριστη εντύπωση ήταν οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν εδώ στο χώρο του σταδίου. Για πρώτη φορά αποκτά αυτό εδώ το συγκρότημα γραφείο και αποκτά αποδυτήρια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του Τένις, έτσι ώστε οι γονείς και αθλητές που έρχονται να έχουν ένα χώρο να μπορούν να ετοιμαστούν ή ακόμη και να προφυλαχθούν από κάποια βροχή, να κάνουν τις εγγραφές τους ή να πληρώσουν τις συνδρομές τους. Ήταν κάτι απαραίτητο και είναι πολύ ευχάριστο αυτό για το Τένις της Τρίπολης».


Γιώργος Παπαδόπουλος (προπονητής ΑΕΚ Τρίπολης)
«Είναι το 2ο Ενωσιακό πρωτάθλημα για αγόρια και κορίτσια κάτω των 10 ετών. Γίνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά στην Τρίπολη και είναι διοργανωτής ο Όμιλος της ΑΕΚ Τρίπολης. Είναι ίσως η μεγαλύτερη «τενιστική γιορτή» που γίνεται στην Πελοπόννησο, ενώ αναμένεται να γίνουν ακόμη άλλες τρεις. Κι όταν λέω «τενιστική γιορτή» εννοώ τα παιδιά που παίζουν σε τέτοιο επίπεδο και που αποτελούν τους παίκτες που θα κληθούν τα επόμενα χρόνια να βγουν και να παίξουν στα Ενωσιακά και Πανελλαδικά πρωταθλήματα, όσον αφορά πλέον τις πιο μεγάλες κατηγορίες. Σπάσαμε κάθε ρεκόρ συμμετοχής φτάνοντας τα 140 με 145 άτομα, που έχουν έρθει μέχρι στιγμής. Μακάρι και στα επόμενα Ενωσιακά που θα γίνουν στην Πάτρα το επόμενο ή όπου αλλού το κάνει η Ένωση να μας ξεπεράσουν, γιατί είναι ο κομμάτι που μας αφορά πάρα πολύ εμάς τους προπονητές. Δηλαδή να έχουμε κόσμο, να έρχονται τα παιδιά να παίζουν και να χαίρονται τον αθλητισμό. Μακάρι να συνεχιστεί αυτή η δραστηριότητα και τα επόμενα χρόνια και εύχομαι στην Πάτρα να έχουμε ακόμη περισσότερα παιδιά από όσα είχαμε σήμερα εδώ στην Τρίπολη».

«Ήδη τα προηγούμενα εφτά χρόνια που είχαμε κάνει μια καλή δουλειά στην Τρίπολη τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΣΑΤρίπολης, νομίζω ότι η περιοχή έχει βγάλει αθλητές. Μπορεί για μένα αυτό να αποτελεί δουλειά μου, αλλά η Τρίπολη είναι μία «τενιστική πόλη» πλέον, αφού φανταστείτε ότι είναι σίγουρα πάνω από 250 παιδιά που αθλούνται αυτή τη στιγμή και όταν λέω παιδιά αναφέρομαι σε παιδιά από 4 μέχρι και 16 ετών. Έχουμε πάρα πολλές επιτυχίες και εύχομαι να έχουμε τις ίδιες και γιατί όχι και μεγαλύτερες επιτυχίες από αυτές που είχαμε μέχρι τώρα. Για τον Όμιλο μας δεν θα θέλαμε να αρκεστούμε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που πήρε η ΑΕΚ το 2007, καθώς επίσης και στα Ενωσιακά, αλλά να κάνουμε κάτι παραπάνω και γιατί όχι να έχουμε κάποια στιγμή έναν παίκτη στην Εθνική ομάδα. Δηλαδή είμαστε σε τόσο καλό επίπεδο και πιστεύω ότι με τις οδηγίες τις Ομοσπονδίας, με τις οδηγίες της Ένωσης, της τεχνικής διεύθυνσης της ΕΦΟΑ και της ITF, να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο να μιλάμε για Επαγγελματικό Τένις. Είναι κάτι το οποίο είναι μελλοντικό αλλά γιατί να μην φτάσουμε κάποια στιγμή και σ’ αυτό το επίπεδο, γιατί η Ελλάδα πλέον είναι πολύ χαμηλά».
 Βίντεο από τους αγώνες:


Οι "προπονητές της εξέδρας" ευχαριστούν το contraepithesi.gr ,  για την συνεργασία του