Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Απόψεις... : Επαγγελματική η Γ΄ Εθνική ;



Υπάρχει  το ενδεχόμενο να δούμε πάλι την Γ΄ Εθνική ως επαγγελματική κατηγορία.
Τελευταία συζητείται από την Ομοσπονδία η προϋπόθεση  , οι ομάδες που θα αγωνίζονται  στην κατηγορία να είναι πλέον επαγγελματικές. 

Θα καταργηθούν οι όμιλοι που υπάρχουν μέχρι τώρα και θα δημιουργηθεί ένας, που θα αποτελείται από 10-12 ομάδες όπως αναφέρει  η εφημερίδα  LiveSport.
Το ερώτημα είναι ποιο θα είναι το αποτέλεσμα από  αυτή  την κίνηση. Θα υπάρχουν οφέλη για τους συλλόγους; Θα υπάρξει βελτίωση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Η δική μας άποψη είναι , ότι μια τέτοια απόφαση , θα αποφέρει καρπούς και δώσει κίνητρο στους  νεαρούς ποδοσφαιριστές να κάνουν άλματα προόδου, που θα ωφελήσει τους συλλόγους και κατ΄ επέκταση τον Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ακαδημίες και μετά την ολοκλήρωση της ηλικίας που τους επιτρέπει να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα των Νέων, να αναζητούν την ευκαιρία σε άλλες ομάδες , όχι επαγγελματικές.  Αυτό συμβαίνει γιατί οι ανάγκες των ομάδων είναι σαφώς αυξημένες και τα σωματεία θέλουν έμπειρους παίκτες   ( Super League  και  Football League) . Οι ευκαιρίες  για να παίξουν θα είναι πολύ λίγες και αυτό θα είναι τροχοπέδη για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τότε οι νεαροί παίκτες θα αναζητήσουν το μέλλον τους σε Ευρωπαϊκές ομάδες για να μπορέσουν να παίξουν ή σταματούν το ποδόσφαιρο αναζητώντας άλλο επάγγελμα για να ζήσουν.  Η ιστορία απέδειξε , ότι χάθηκαν μεγάλα ταλέντα !  Και τα μεγάλα σωματεία αναζητούν παίκτες εκτός συνόρων  της Ελλάδας.

Αφήσαμε τελευταίο το οικονομικό πρόβλημα  που επηρεάζει όχι μόνο την Ελλάδα , αλλά και την Ευρώπη. Το μπάτζετ των ομάδων θα πρέπει να είναι ικανό για να μπορέσει το σωματείο να είναι βιώσιμο και να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα.  

Δίνεται  η δυνατότητα στους παράγοντες να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις που χρειάζονται, εάν γίνει σωστός προγραμματισμός. 

Ίδωμεν και ελπίζουμε ότι οι σωστές ιδέες δεν μένουν στο κεφάλι, αλλά πραγματοποιούνται !