Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο Θοδωρής Μαρκόπουλος ο " δάσκαλος" μιλάει με την ΑΕΚ Τρίπολης.



Η περυσινή αποτυχία όπως εξελίχθηκε για την ΑΕΚ Τρίπολης, φαίνεται πείσμωσε τους ανθρώπους της και έβαλαν στόχο την άνοδο για την νέα περίοδο.

Ήδη ο Αντώνης Σπύρου, έκανε κρούση σε παίκτες γνωστούς στο τοπικό πρωτάθλημα , ονόματα που έκαναν την διαφορά σε προηγούμενα πρωταθλήματα.

Ήδη όπως έχουν γράψει "οι προπονητές της εξέδρας" έχει συμφωνήσει με τον Νίκο Κουρόγιωργα και  έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τα αδέλφια Λυμπερόπουλους και τον Γιώργο Καδά, περιμένοντας απάντηση.

Παράλληλα ψάχνει με μεγάλο ενδιαφέρον να κλείσει προπονητή.  Ο  " Ζάχαβι"  γλυκοκοίταζε τον πετυχημένο τα δύο τελευταία χρόνια Γιώργο Τζήλο, αλλά έχει μιλήσει και με τον "δάσκαλο" του Αρκαδικού ποδοσφαίρου Θοδωρή Μαρκόπουλο.



Ο τελευταίος το βλέπει θετικά εάν και εφόσον, η "συζήτηση" είναι εποικοδομητική.

Μποροβήλος: Προασπίζουμε το συμφέρον του Αστέρα

Μποροβήλος: Προασπίζουμε το συμφέρον του Αστέρα

Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, αναφέρθηκε στην απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League η οποία δικαίωσε τους Αρκάδες.
"Υπάρχει ικανοποίηση. Περιμένουμε την επικύρωση της βαθμολογίας" είπε ο Γιώργος Μποροβήλος στο Contra.gr.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Μποροβήλου


-Νοιώθετε δικαίωση για την απόφαση;
"Θα έλεγα ότι σε πρώτη φάση υπάρχει μια ικανοποίηση για την απόφαση. Η απόφαση δεν είναι οριστική, άρα πρέπει να περιμένουμε. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να περιμένουμε την τελική απόφαση και την οριστική έκβαση της υπόθεσης. Ο Αστέρας δεν έκανε τίποτα άλλο από το να προασπίσει με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα του. Δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση με κανέναν. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία για να προασπίσουμε το συμφέρον της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης."

-Πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα όταν έχει φτάσει τέλος Μαΐου και ο Αστέρας δεν ξέρει που θα αγωνίζεται;

"Δεν είναι καλό να μην ξέρεις σε ποιά κατηγορία θα αγωνίζεσαι. Όμως, δεν μπορούμε παρά να εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για τη συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στη Super League. Μέχρι να οριστικοποιηθεί, όμως, το τι θα γίνει, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον προγραμματισμό της ομάδας. Διότι είναι διαφορετικό να σχεδιάζεις μια ομάδα για τη Super League και διαφορετικό να τη σχεδιάζεις για τη Football League."

-Πότε θα κλείσει οριστικά η υπόθεση;

"Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος Μαΐου θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα. Η επικύρωση της βαθμολογίας είναι μια σημαντική διαδικασία η οποία θα γίνει με τη λήξη των πλέι-οφ."

-Ποιός θα είναι ο νέος προπονητής του Αστέρα; 

"Θα παίξει ρόλο η κατηγορία που θα παίξουμε. Προτάσεις υπάρχουν αλλά η διοίκηση έχει απορροφηθεί πλήρως στο θέμα της παραμονής στη Super League."

Η πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε: Ο Αστέρας Τρίπολης στην Super League!


Μετά από αρκετές ώρες συζητήσεων, αργά θες το βράδυ η πειθαρχική επιτροπή της Super League  αποφάσισε να τιμωρήσει τον Ηρακλή. Αυτομάτως η ομάδα της Τρίπολης καταλαμβάνει την 13η θέση στον βαθμολογικό πίνακα και παραμένει στα μεγάλα σαλόνια.


Αριθμός Απόφασης 195/2011 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ SUPER LEAGUΕ ΕΛΛΑΔΑ
Αποτελούμενη από τον Χαρίλαο Κλουκίνα, ως Πρόεδρο και τους Στέφανο Στεφανόπουλο τ. Εφέτη - Εισηγητή και Γεώργιο Στεφανάκη, Δικηγόρο Αθηνών, ως μέλη και από το γραμματέα Στυλιανό Βασιλειάδη.
Συνεδρίασε δημόσια στο ακροατήριό της στις 19 Μαΐου 2011 και ώρα 17:00 για να δικάσει επί των αναφερομένων στην υπ΄ αριθμ. πρωτοκ. 200/16-5-2011 κλήση κατά της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και του Προέδρου αυτής, Ι. ΤΑΚΗ για παράβαση των άρθρων 1, επ. 20, 22 και 26 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.
Η “ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ” εκπροσωπήθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους της Δημήτριο Βαγιάκο και Αλέξανδρο Αδαμίδη.
Ο Ι. Τάκης δεν παρέστη ούτε εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.
Η «ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» εκπροσωπήθηκε από τους πληρεξούσιους δικηγόρους της Βασίλειο Κοντοβαζαινίτη και Δημήτριο Χριστόπουλο τους οποίους διόρισε στο ακροατήριο ο παριστάμενος νόμιμος εκπρόσωπός της Γεώργιος Μποροβήλος.   

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

Σύμφωνα με το άρθρο 26 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.
 «1. Όλες οι Ενώσεις και τα σωματεία της δύναμής τους, οι Π.Α.Ε. και τα σωματεία που μετέχουν στα πρωταθλήματα Α΄, Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, τα μέλη των διοικήσεών τους, ή πρόσωπα συνδεόμενα με οποιαδήποτε σχέση με αυτές ή πάσης φύσεως εκπρόσωποί τους ενώπιον των επαγγελματικών ενώσεων και των άλλων διαφόρων επιτροπών, οργάνων και αρχών που γενικότερα εμπλέκονται στο άθλημα του ποδοσφαίρου, τα μέλη των επιτροπών της Ε.Π.Ο. και των Ενώσεων, το υπαλληλικό τους προσωπικό, οι ποδοσφαιριστές τους, οι διαιτητές, προπονητές, γιατροί, φροντιστές, φυσικοθεραπευτές, διερμηνείς, οι φίλαθλοι και γενικά οποιοδήποτε πρόσωπο με οποιαδήποτε ιδιότητα μετέχει στη δραστηριότητα της Ε.Π.Ο., των Ενώσεων, των Π.Α.Ε. και σωματείων, έχουν την υποχρέωση να τηρούν τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και να συμμορφώνονται με το Καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της Ε.Π.Ο. 2.Η τυχόν παράβαση ή μη συμμόρφωση των παραπάνω νομικών και φυσικών προσώπων με το Καταστατικό, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και εγκυκλίους της Ε.Π.Ο., τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων ποδοσφαιρικών οργάνων, σχετικά με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα που έχουν, καθώς και οποιαδήποτε εκ μέρους τους ενέργεια που αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των ως άνω, τιμωρείται από το κατά περίπτωση αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με την απαραίτητη προϋπόθεση της προηγούμενης κλήσης σε έγγραφη ή αυτοπρόσωπη απολογία. 3. Παράλληλα κάθε ομάδα είναι υπεύθυνη για τις πράξεις και παραλείψεις όλων όσων με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε ιδιότητα –όπως ειδικότερα αναφέρεται στην προηγούμενη παράγραφο- συνδέονται με αυτή, εκτός αν οι ενέργειες αυτών στρέφονται κατά της ίδιας της ομάδας τους. 4. Οι παραβάτες των ως άνω, τιμωρούνται με : α) Χρηματική ποινή ύψους σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) τουλάχιστον για τις ΠΑΕ και τα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτές και από διακόσια (200) ευρώ έως χίλια (1.000) ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία και τα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτά. β) Απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο τουλάχιστον για ένα (1) έτος. γ) Απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τουλάχιστον τρία (3) έτη. δ) Διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές έξι (6) αγωνιστικών ημερών. ε) Υποβιβασμός στην επόμενη κατώτερη κατηγορία. στ) Ποινή αποκλεισμού μέχρι ένα (1) έτος για τα σωματεία των τοπικών – ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. ζ) Οι προαναφερόμενες ποινές δύναται να επιβληθούν σωρευτικά.»


Περαιτέρω σύμφωνα  με το άρθρο 34 εδ. α΄του Κ.Α.Π. «μέχρις ότου ανακληθεί από την Ε.Π.Ο. το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή που έχει εκδοθεί από αυτήν, ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται κανονικά, εκτός αν η έκδοση του δελτίου οφείλεται σε δόλια ενέρεγια της ομάδας ή του ποδοσφαιριστή».  


Εξάλλου, η  διάταξη  του άρθρου 20 παρ. 17 του Κ.Α.Π. ορίζει ότι σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες υποχρεούνται σε αγώνες κατάταξης και αρνούνται αδικαιολόγητα να λάβουν μέρος σε αυτούς τους αγώνες, υποβιβάζονται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και καταλαμβάνουν την τελευταία θέση στον οριστικό οικείο βαθμολογικό πίνακα της διανυόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η  διάταξη αυτή αν και φαίνεται να ρυθμίζει μόνον την παραπάνω ειδική περίπτωση, εντούτοις, αποτελεί σαφή έκφραση της βούλησης του κανονιστικού συντάκτη για ρύθμιση  της βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομάδας που υποβιβάζεται.


μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και θα πρέπει να τύχει γενικότερης (αναλογικής) εφαρμογής σε κάθε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας που λαμβάνει χώρα έως και την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα μίας αγωνιστική περιόδου (πρβλ. και τις διατάξεις άρθρου 33 παρ. 1 και 3 του Κ.Α.Π. οι οποίες επίσης κάνουν λόγο για κατάληψη της τελευταίας θέσης του οικείου βαθμολογικού πίνακα από την υποβιβαζόμενη ομάδα).   


Στην υπό κρίση υπόθεση, από την από 13-5-2011 καταγγελία της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ που κατατέθηκε και έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 3511/13-5-2011, το συνοδεύον την καταγγελία αυτή υπ’ αριθ. πρωτ. 4903/12-5-2011 έγγραφο του ΙΚΑ – Τοπικό Υποκ/μα, τα λοιπά έγγραφα της δικογραφίας,  και τα διαμειφθέντα κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο αποδείχθηκαν τα εξής : Σύμφωνα με όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας στο σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (τόσο τον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό και διαδικτυακό Τύπο), ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) κ. Σοφοκλής Πιλάβιος καταθέτοντας την 12η Μαΐου 2011 και ημέρα Πέμπτη, ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ τον Ιανουάριο του 2011 υπέβαλλε στην ΕΠΟ πλαστή βεβαίωση μη οφειλής ασφαλιστικών εισφορών – Ασφαλιστική Ενημερότητα προκειμένου να προβεί σε μεταγραφές. Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφη βεβαίωση του Ι.Κ.Α. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (πρόκειται για το προδιαληφθέν υπ’ αριθ. πρωτ. 4903/12-5-2011 έγγραφο) η τελευταία βεβαίωση περί μη οφειλής- ασφαλιστικής ενημερότητας που είχε χορηγηθεί από το αρμόδιο Υποκατάστημα της Καλαμαριάς προς την Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ είχε εκδοθεί στις 17/8/2010 με ισχύ έως της 16/9/2010 και με αριθμό πρωτοκόλλου 3397. Επί του εγγράφου αυτού,  η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ προέβη σε αλλοίωση του αληθούς χρόνου λήξεώς της και αντί για την ημερομηνία 16/9/2010 που αναγραφόταν στο γνήσιο, ανέγραψε επ’ αυτού, ως ημερομηνία λήξεως, την 11/2/2011 και ακολούθως στις 14/1/2011 κατέθεσε το νοθευμένο αυτό έγγραφο, ήτοι την υπ’ αριθ. πρωτ.  3397 ασφαλιστική ενημερότητα στην Ε.Π.Ο., προκειμένου να προχωρήσει σε  μεταγραφές ποδοσφαιριστών και σε ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2011.  


Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ενεργούσα και ευθυνόμενη κατ’ άρθρο 71 του Α.Κ δια του νομίμου εκπροσώπου της, Ιωάννη Τάκη, προέδρου του Δ.Σ. αυτής (2ου εγκαλουμένου)  υπέβαλε εν γνώσει τούτου την υπ’  αριθ. 3397/17-8-2010 με ισχύ ως τις 16-9-2010 βεβαίωση περί μη οφειλής – ασφαλιστικής ενημερότητας, την οποία παρουσίασε ως ισχύουσα έως την 11/2/2011 και εν συνεχεία, κάνοντας χρήση αυτής, εξαπάτησε με δόλιο τρόπο τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΠΟ, προκειμένου να προχωρήσει κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2011 στην  απόκτηση των παρακάτω αναφερόμενων ποδοσφαιριστών: Μονσεφ Ζερκά, Σάνι Καιτά, Νγκβατ Λουις Μαχόπ, Ζοέλ Επαλέ, Θωμάς Τσίτας και Χαβιέρ Ρόμπλες, τους οποίους ενέταξε στο δυναμικό της και τους χρησιμοποίησε τελώντας εν γνώσει ότι έφεραν παρανόμως εκδοθέντα  δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών, επωφελούμενη έτσι από την συμμετοχή τους και ενισχύοντας  παράνομα και καταφανέστατα την αγωνιστική της δυναμικότητα εις βάρος όλων των άλλων ομάδων της SUPERLEAGUE,  με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη έως και τη λήξη του πρωταθλήματος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ήδη με την υπ’ αριθ. 669/2011 ομόφωνη απόφασή της Επιτροπής Ιδιότητας και Μεταγραφών της Ε.Π.Ο. ανακλήθηκαν τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που εκδόθηκαν  κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου του 2011, λόγω δόλιας έκδοσής τους, σύμφωνα με το άρθρο 34, παράγραφος 1γ του ΚΑΠ Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων. Τα ανακαλούμενα δελτία είναι τα ακόλουθα : 1. Zerka Monsef (αριθμός δελτίου 1366962), 2. Witkoski Norbert (αριθμός δελτίου: 1366983), 3. Epalle Zoel (αριθμός δελτίου: 572008), 4. Kaita Haruna Sani (αριθμός δελτίου: 1367301), 5. Robles Javier Sebastian (αριθμός δελτίου: 1366961) και 6. Mahop Ngwat (αριθμός δελτίου: 1366963).
Η παραπάνω  αποδειχθείσα συμπεριφορά της  εγκαλουμένης ΠΑΕ και του νομίμου εκπροσώπου της (2ου καταγγελλομένου - εγκαλουμένου), αποτέλεσε πρωτοφανή, κατάφωρη για τα χρονικά της SUPERLEAGUE και βαρύτατη παραβίαση τόσο των κειμένων περί μεταγραφών διατάξεων της Ε.Π.Ο., όσο και  του φίλαθλου πνεύματος, αφού αλλοίωσε τον υγιή ανταγωνισμό και το ευ αγωνίζεσθαι κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, και δυσφήμισε έντονα και ακραία το άθλημα του ποδοσφαίρου, θέτοντας σε αμφισβήτηση την λειτουργία, αλλά και αυτή καθεαυτή την υπόσταση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πρέπει λοιπόν οι εγκαλούμενοι να ελεγχθούν πειθαρχικά σύμφωνα με το άρθρο 26 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο. και να τους επιβληθούν οι παρακάτω αναφερόμενες πειθαρχικές ποινές, αλλά και να απορριφθούν οι προφορικώς υποβληθείσες από αυτούς ενστάσεις, για τους αμέσως παρακάτω αναφερόμενους  λόγους : Η ένσταση ελλείψεως εννόμου συμφέροντος της καταγγέλλουσας ΠΑΕ επειδή, κατά τους ισχυρισμούς των εγκαλουμένων, έχει εν τοις πράγμασι επικυρωθεί κατ’ άρθρο 20 παρ. 2 και 3 του Κ.Α.Π.  ο πίνακας της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, και κατά συνέπεια η καταγγέλλουσα έχει ήδη υποβιβασθεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία στερούμενη έτσι εννόμου συμφέροντος, πρέπει να απορριφθεί, διότι κατά τις αμέσως παραπάνω αναφερθείσες διατάξεις του ΚΑΠ δεν νοείται «εν τοις πράγμασι» επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα. Γι’ αυτήν (επικύρωση) απαιτείται απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας και δεν προέκυψε η έκδοση τέτοιας απόφασης έως και σήμερα. Περαιτέρω, η ένσταση παραγραφής πρέπει να απορριφθεί διότι η παραβίαση των παραπάνω διατάξεων εκ μέρους της εγκαλουμένης ΠΑΕ τελέστηκε διαρκώς και κατ’ εξακολούθηση έως και το πέρας των αγωνιστικών της υποχρεώσεων και δεδομένου ότι αφ’ ενός ο τελευταίος αγώνας στον οποίο αυτή έλαβε μέρος, διεξήχθη στις 17-4-2011 με αντίπαλο της ΠΑΕ ΑΕΚ και αφ’ ετέρου ότι η υπό κρίση καταγγελία υποβλήθηκε στις 13-5-2011, άρα προ της συμπληρώσεως του προβλεπόμενου από το  άρθρο 28 παρ. 1 του Π.Κ της Ε.Π.Ο. χρόνου παραγραφής διαρκείας ενός μηνός.   

Επομένως οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σ΄ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις και πρέπει να τους επιβληθούν

α) στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ η ποινή του υποβιβασμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό  βαθμολογικό πίνακα της SUPERLEAGUE της διανυόμενης αγωνιστικής περιόδου και

β) στον Ιωάννη Τάκη, η χρηματική ποινή των 40.000 ευρώ και η ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για ένα (1) έτος.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ



-Δικάζει με παρούσα την 1η εγκαλουμένη και ερήμην του 2ου εγκαλουμένου.
-Απορρίπτει το αίτημα αναβολής.
-Απορρίπτει όσα έκρινε απορριπτέα στο σκεπτικό της παρούσης.
-Επιβάλλει στην 1η εγκαλούμενη την ποινή του υποβιβασμού στην επόμενη κατώτερη κατηγορία δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσεως στον οριστικό βαθμολογικό πίνακα της SUPERLEAGUE της διανυόμενης αγωνιστικής περιόδου και στον Ιωάννη Τάκη, τη χρηματική ποινή των 40.000 ευρώ και την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για ένα (1) έτος. 


Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε σε δημόσια συνεδρίασή της στις 19 Μαΐου 2011.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ