Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

«Εσύ ξέμπλεξες! Εγώ;»


«Εσύ ξέμπλεξες! Εγώ;»

ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΛΕΟΝ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 με εξαιρετικό τέρμα του Μαρσελίνιο του Αστέρα Τρίπολης, έφτασε τους 35 βαθμούς και πλέον «ξεμπλέκει» από τα σενάρια υποβιβασμού. Από την άλλη πλευρά, οι Αρκάδες, που πλήρωσαν τη δυστοκία τους στο πρώτο μέρος, παραμένουν στους 29 βαθμούς και είναι ένα από τα φαβορί για να συνεχίσουν στη Football League την επόμενη σεζόν. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Φλίσκα.


Σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, Ξάνθη και Αστέρας είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο να καλύψουν την άμυνά τους παρά να επιτεθούν και να φτάσουν σε ένα γκολ. Οι Αρκάδες ήταν πιο κινητικοί και με κινητήριο μοχλό τον Ροτζέριο δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Γκσμπούρνινγκ.

Ο Παπάζογλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς αρχικά στο 28’ όταν ο Ροτζέριο εκτέλεσε κόρνερ, ο Έλληνας επιθετικός έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Αυστριακό τερματοφύλακα σε ωραία επέμβαση. Επτά λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά, γύρισε την μπάλα, ο Ουντότζι άφησε και ο Παπάζογλου με πλασέ από το ύψος του πέναλτι ανάγκασε τον Γκσμπούρνινγκ σε εξαιρετική επέμβαση.

Τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήταν στο 44’ όταν ο Μπόατενγκ σούταρε από το ύψος της περιοχής και «ζέστανε» τον Αναστασόπουλο, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και έκανε έντονη την πίεσή της στα καρέ του Αναστασόπουλου. Την πιο κορυφαία στιγμή της την έκανε στο 60’ όταν ο Πόι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των Αρκάδων.

Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 65’ όταν ο Κατόνγκο έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαρσελίνιο με ωραίο τακουνάκι άνοιξε το σκορ. Κάπου εκεί ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
90' Η Ξάνθη μένει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φλίσκα.



85' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Αντεφέμι παίρνει τη θέση του Μαρσελίνιο.



83' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Κερ άφησε τη θέση του στον Φορτούνη.



77' Κίτρινη κάρτα στον Ορόθκο του Αστέρα.



75' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Ουντότζι αφήνει τη θέση του στον Αρσενίεβιτς.



71' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Καζάκης παίρνει τη θέση του Κατόνγκο.



69' Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Φρανκού παίρνει τη θέση του Φυτανίδη.



65' Γκολ για την Ξάνθη. Ο Κατόνγκο έκανε τη σέντρα από δεξιά η μπάλα έφτασε στον Μαρσελίνιο και εκείνος με έξυπνο τακουνάκι έστειλε την μπαλα στα δίχτυα του Αναστασόπουλου και έκανε το 1-0.



60' Ο Πόι εκτελείε απευθείας φάουλ αλλά η μπάλα σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Αναστασόπουλου.



59' Κίτρινη κάρτα στον Φυτανίδη του Αστέρα.



59' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Σουάνης αφήνει τη θέση του στον Βασιλακάκη.



56' Κίτρινη κάρτα στον Μπαστία του Αστέρα.



46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.



45' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.



45' Κίτρινη κάρτα στον Τζάγκι της Ξάνθης.



44' Σουτ του Μπόατενγκ διώχνει σε κόρνερ ο Αναστασόπουλος.



38' Κίτρινη κάρτα στον Φλίασκα της Ξάνθης.



36' Τρομερή ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Ροτζέριο έκανε ωραία ενέργεια γύρισε στον Παπάζογλου αλά το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.



30' Καλή στιγμή για τον Αστέρα. Ο Ροτζέριο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Γκσμπούρνινγκ σε πολύ όμορφη επέμβαση.



27' Κίτρινη κάρτα στους Μπαρτολίνι και Σουάνη των δύο ομάδων.



20' Ο Αστέρας είναι αυτός που έχει την κατοχή της μπάλας και προσπαθεί να φτάσει στα καρέ των γηπεδούχων χωρίς να τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα.



10' Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Δεν υπάρχει κάποια φάση μέχρι στιγμής.



1' Έναρξη της αναμέτρησης με τον Αστέρα στη σέντρα.



Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσμπούρνινγκ, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο, Φλίσκας, Κατόνγκο (71' Καζάκης), Μπέρτος, Πόι, Σουάνης (59' Βασιλακάκης)

Στον πάγκο οι: Λυμπερόπουλος, Σταθάκης, Αντεφέμι, Κιντάνα, Μπούγκα

Αστ. Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Φυτανίδης (69' Φρανκού), Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Ορόθκο, Μπαστία, Κερ (83' Φορτούνης), Ρούμπιλ, Ροτζέριο, Ουντότζι (75' Αρσενίεβιτς), Παπάζογλου

Στον πάγκοι οι: Ντεγκρά, Τσαμπούρης, Ματούσιακ, Μαρσέλο


Διαιτητής: Μάνταλος

Βοηθοί: Τάτσης, Καρατζίκας

πηγή : sport-fm.gr Χρήστος Οικονόμου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου