Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κάποια στιγμή οι ευκαιρίες που δίνονται πρέπει και να παίρνονται πίσω




Δυό βήματα πριν τον υποβιβασμό του στη Β΄Εθνική βρίσκεται ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει ούτε ισοπαλία στην Ξάνθη, ενώ είχε τις ευκαιρίες να προηγηθεί στο σκορ και μετά το άγχος θα το είχαν οι γηπεδούχοι, αλλά ο Παπάζογλου και πάλι δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τον τίτλο του σέντερ φορ, του εκτελεστή, δηλαδή, που “βλέπει δίχτυα”.



Τα δυό βήματα έχουν να κάνουν με τα δύο εντός έδρας ματς, με τον Άρη και τον Πανιώνιο που πρέπει πάσει θυσία να τα κερδίσει, αφού για το τρίτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκό ας μην έχουμε ελπίδες ότι θα του “χαριστεί”.

Το πρώτο από τα δύο, με τον Άρη, φαντάζει ως και το δυσκολότερο από τα δύο, αφού η ομάδα της Θεσσαλονίκης που πέρασε δια πυρός και σιδήρου φέτος, με τη νίκη της μέσα στην Τρίπολη διεκδικεί στα σίγουρα τη συμμετοχή της στην 4άδα της εξόδου στην Ευρώπη και το σπουδαιότερο διαθέτει ομάδα που μπορεί να κερδίσει τον σημερινό Αστέρα, που οι παίκτες του δείχνουν να μην πολυνοιάζονται για την παραμονή της ομάδας τους στη Σ.Λ., αφού είτε λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι και δεν έχουν ανανεωθεί ακόμη, είτε θέλουν να φύγουν, είτε παίζουν ως δανεικοί, είτε ..., είτε...
Και αυτό το “δείχνουν να μην πολυνοιάζονται”, έχει να κάνει με την εικόνα που σε κάθε αγώνα έχουν μέσα στο γήπεδο: έλλειψη πάθους και πίστης για το θετικό αποτέλεσμα!



Μπορεί ο προηγούμενος προπονητής τους να μην κατάφερε να αναδείξει τα στοιχεία της προσωπικότητας του καθενός, να μην συγκρότησε ομάδα ικανή αν και οι μετεγγραφές του καλοκαιριού έτυχαν και της δικής του έγκρισης και ο σημερινός να μην έχει παλλά περιθώρια επέμβασης και αλλαγής των στάτους, αλλά αυτός θα χρεωθεί τον υποβιβασμό. Έτσι, ο Π. Δερμιτζάκης που δεν κατάφερε ακόμη να προσδώσει στην ομάδα του αυτά που της έλλειπαν, στα εναπομείναντα δύο εντός έδρας ματς, οφείλει να παρουσιάσει μια ομάδα που θα τρέχει, θα προσπαθεί, θα έχει πίστη, πάθος και οι παίχτες της θα “τρώνε σίδερα”! Όσο αφορά τη θέση του κλασικού γκολτζή (όσο και αν δεν είμαι τεχνικός του ποδοσφαίρου) νομίζω ότι κάποια στιγμή οι ευκαιρίες που δίνονται πρέπει να παίρνονται πίσω και να δίνονται σε άλλους, που έχουν αποδείξει ότι είναι περισσότερο κινητικοί και πιο “φιλικοί” με την υπόθεση γκολ.
 
του Νίκου Θεοδωράκη από την "Αιχμή της Αρκαδίας", 23.3.011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου