Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Παναγιώτης Παναγούλιας : Τεγέα; Ναι μεν, αλλά...



Ο Παναγιώτης Παναγούλιας έχει μια «ιστορία» στα πόδια του.  Είναι ο παίκτης, που αφ ενός μεν είναι «εργαλείο» για οποιονδήποτε προπονητή και αφ ετέρου μετρά  6 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, από τότε που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο. Πέντε χρόνια που δεν είχε κανένα τίτλο, αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής.
Τα πρωταθλήματα τα πήρε με τις ομάδες των :  2 Α.Ο.Τ. και από ένα με Παναρκαδικό, Δόξα Μεγαλόπολης, Νεστάνη και Τεγέα. Κύπελλα με τις ομάδες Τεγέα, Αστέρα Τρίπολης, Δόξα Μεγαλόπολης και  Α.Ο.Τ.
Μίλησε στους  «προπονητές της εξέδρας» και είπε τα εξής:
«Θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα, για το αν θα μείνω στην Τεγέα. Θεωρώ ότι έκλεισε ο κύκλος μου στην ομάδα. Πέρασα δύο επιτυχημένα χρόνια.  Τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα, αλλά θα παίξει ρόλο και η παρουσία του προπονητή στον πάγκο. Βασικό αυτό, όπως βέβαια και αν η Τεγέα θα λάβει μέρος στην Δ΄ Εθνική. Επίσης  με ποιες προϋποθέσεις θα αγωνιστεί στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Θα μπορέσει να σταθεί με αξιώσεις; Τελευταία άφησα το πλέον κυριότερο. Θα μπορέσω να το συνδυάσω με το επάγγελμά μου;
Επίσημα δεν έχω λάβει καμία πρόταση από άλλη ομάδα. Ανεπίσημα έχω μιλήσει με την ΑΕΚ Τρίπολης.
Με ομάδες που θα με ενδιέφερε να παίξω στο τοπικό πρωτάθλημα , θα είναι αυτές που θα έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό. Δεν έχω πρόβλημα να παίξω σε οποιαδήποτε ομάδα , εφ όσον έχει αυτό τον στόχο.
Ο Παναρκαδικός, η ΑΕΚ Τρίπολης, η Φαλαισία, ο Ερμής είναι ομάδες που ξεχωρίζω.
Μεγάλο ρόλο  έχει ο προπονητής στην ομάδα. Για παράδειγμα με τον Γιώργο Τζήλο έχουμε πετύχει πάρα πολλά. Με τον Βασίλη Κούβαλη δεν έχουμε συνεργαστεί . Ο Μαρκόπουλος είναι γνωστός και τον εκτιμώ. Γενικά πιστεύω, ότι με οποιονδήποτε προπονητή συνεργαστώ, πρέπει  να υπάρξει δουλειά και από τις δύο πλευρές. Δεν έχω πρόβλημα με κανένα προπονητή.
Βέβαια η διοίκηση πρέπει να έχει στόχους. Χωρίς αυτούς δεν υπάρχει εξέλιξη. Πρέπει να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις της, απέναντι σε όλους και σε όλα.
Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Να δίνονται χρήματα, ως επί το πλείστον για τις μετακινήσεις των παικτών.  Θα πρέπει να αλλάξει και η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών.
Τα λεφτά που βάζουν σήμερα αυτοί οι λίγοι παράγοντες, θα πρέπει να τα σεβόμαστε όλοι μας που παίζουμε ποδόσφαιρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου