Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΣΕΦΑ Αρκαδικός - Παγκράτι 70-58


Ο Αρκαδικός είναι γεγονός ότι μετά την «άδικη» ήττα στις Σέρρες βάσει της εξέλιξη εκείνου του παιχνιδιού, ήθελε να επιστρέψει στην Τρίπολη με νίκη απέναντι στο Παγκράτι. Σίγουρα το παιχνίδι ήταν στα μέτρα των «κυανόλευκων» αλλά οι «φιλοξενούμενοι» ήθελαν τη νίκη πολύ καθώς ήδη βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Κι όπως αποδείχθηκε τελικά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης το ματς δεν ήταν εύκολο για τον Αρκαδικό που χρειάστηκε να φτάσει στο τελευταίο τετράλεπτο του ματς προκειμένου να βρει τον τρόπο να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας και κατ’ επέκταση στην τελική επικράτηση με 70-58. Η ανεβασμένη απόδοση σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, η παρουσία του Τσιότρα στα τελευταία λεπτά, η αποβολή του Βασιλόπουλου και η σωματική κόπωση των «φιλοξενούμενων» ήταν οι κύριοι λόγοι που οδήγησαν στη νίκη στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.


Με ένα κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης που δεν γέμισε ιδιαίτερα αυτή τη φορά και δύο παλιούς γνώριμους που αυτή τη φορά ήρθαν ως αντίπαλοι στην Τρίπολη (Μπάμπης Σκουζής, Σάββας Τζουγκαράκης), η νίκη αυτή μπορεί να μην αλλάζει τα αγωνιστικά δεδομένα και πλάνα στον Αρκαδικό, ωστόσο το κίνητρο παραμένει η καλύτερη συγκομιδή νικών σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο.



Κακό ξεκίνημα…

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά άσχημα για τον Αρκαδικό που χωρίς καλά-καλά να το καταλάβει βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-13 στα 04’15 της πρώτης περιόδου. Πολύ κακές επιλογές στην επίθεση και χωρίς οργάνωση στον τρόπο του παιχνιδιού του και παράλληλα έλλειψη συγκέντρωσης και πάθους στην άμυνα ήταν αρκετά για να κρατήσουν χαμηλά στο σκορ τον ΣΕΦΑ. Οι παίκτες του Παγκρατίου μπήκαν σαφώς πιο δυνατά και με σαφώς καλύτερη εικόνα στις επιθετικές τους προσπάθειες βρήκαν σουτ και προσπάθειες υπό καλές προϋποθέσεις και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ δίκαια.

Στη συνέχεια οι «γηπεδούχοι» είχαν κάποιες καλές στιγμές στην επίθεση οι οποίες τους ανέβασαν επιθετικά όλο όχι σε τέτοιο βαθμού που να μπορέσουν να φτάσουν στο σκορ τους αντιπάλους τους. Στα 2 λεπτά πριν το φινάλε του α’ δεκαλέπτου το σκορ ήταν 9-15, για να κλείσει τελικά το δεκάλεπτο με σκορ 13-19. Σ’ αυτό το διάστημα ο Αρκαδικός παρουσιάστηκε αρκετά άστοχος από την περιφέρεια έχοντας μόλις 1/6 σουτ.




Ανάλογη εικόνα και στο β’ δεκάλεπτο…

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε η πρώτη. Το Παγκράτι με κύριο βιολί οργανωτικά τον Φώτη Βασιλόπουλο, συνέχισε να «αναστατώνει» την άμυνα του Αρκαδικού με τα συνεχή κοψίματα και τη μεταβίβαση της μπάλας στην περιφέρεια, αλλά και κατά διαστήματα ικανοποιητικό passing-game που έβγαζε αμαρκάριστα σουτ. Κάπως έτσι και από τη στιγμή που ο Αρκαδικός δεν μπορούσε να ανεβάσει ρυθμούς στην άμυνα έβλεπε τους «φιλοξενούμενους» να διατηρούν ένα σταθερό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου πάνω από 6-8 πόντους.

Πέρα από το 18-19 στο ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου ένα μικρό σερί 0-6 διαμόρφωσε το 18-25 στα 06΄08, 22-29 στα 03’06 και 28-36 στο φινάλε του α’ μέρους. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά στα ποσοστά ευστοχίας τους με 71% στις βολές, 50% στα δίποντα και 11% στα τρίποντα για τον Αρκαδικό και 75% στις βολές, 56% στα δίποντα και 41% στα τρίποντα για το Παγκράτι.



Ανατροπή της κατάστασης…

Στην επανάληψη ο Αρκαδικός μπήκε πιο δυνατό στο παιχνίδι σε σχέση με το Α’ ημίχρονο και με παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη δεν έδειχναν να μπορούν να βρουν ρυθμό στα πρώτα λεπτά, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα επί μέρους σερί 16-2 που μετέτρεψε το 26-36 εννέα δεύτερα πριν το φινάλε του ημιχρόνου σε 42-38 στα 04’07 της γ’ περιόδου και ουσιαστικά για πρώτη φορά το προβάδισμα στην αναμέτρηση. Το προβάδισμα (έστω και μικρό) κατάφερε και κράτησε η ομάδα της Τρίπολης ως το τέλος του γ’ δεκαλέπτου (50-47) με τον Κόκκαλη να δίνει σημαντικές λύσεις στην επίθεση στην επανάληψη. Οι πιο καλές επιλογές σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο ανέβασαν κάπως και τα ποσοστά ευστοχίας, ενώ οι «κυανόλευκοι» είναι γεγονός ότι επιδίωξαν να τρέξουν καταφέρνοντας εν τέλει να βγάλουν πολλούς και εύστοχους αιφνιδιασμούς.



Αίσιο τέλος στο ματς…

Το ξεκίνημα του δ’ δεκαλέπτου και η εικόνα του παιχνιδιού στις τρεις πρώτες περιόδους οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι το ματς θα εξελιχθεί ντέρμπι ως το τέλος, με τους παίκτες του κ. Δημήτρη Παπαδόπουλου να διεκδικούν με πολλές πιθανότητες το ροζ φύλλο αγώνος. Η είσοδος του Τσιότρα αποδείχθηκε ιδιαίτερα θετικά, καθώς πέρα από την συμβολή του στον αμυντικό τομέα και το οργανωτικό κομμάτι μαζί με τον Παπαδάκη, πήρε προσπάθειες και έσπρωξε σημαντικά την ομάδα του. Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του, δημιούργησαν μία μικρή διαφορά (55-51) στα 06’58, αλλά γρήγορα εξανεμίστηκε στη συνέχεια (55-53). Οι καλές επιλογές σε κρίσιμα σημεία για τον Αρκαδικό συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα να τον διατηρούν έστω και με πολύ μικρή διαφορά σταθερά μπροστά στο σκορ.

Το σημείο όμως εκείνο που ίσως και να έκρινε το παιχνίδι ήταν ο φάουλ και εν συνεχεία αντιαθλητικό του Βασιλόπουλου στον Κόκκαλη, που μπορεί να επέφερε μόνο δύο πόντους από τις βολές (59-54 στα 03’54 πριν το τέλος), αλλά οδήγησαν και με πέντε φάουλ τον ικανότατο γκαρντ του Παγκρατίου μία και καλή στον πάγκο της ομάδας του. Από εκείνο το σημείο η Αθηναϊκή ομάδα δεν μπόρεσε να διατηρηθεί μέσα στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να χάσει τον ΣΕΦΑ στο σκορ, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 70-58.

 
πηγή  : contraepithesi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου