Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Χρήστος Σταθουλόπουλος : Έχει μείνει πολύ πίσω η Αρκαδία στο ποδόσφαιρο




Ένα από τα μεγάλα ταλέντα που έχει βγάλει το Αρκαδικό ποδόσφαιρο, είναι ο 22χρονος Χρήστος Σταθουλόπουλος. Ο αμυντικός μέσος σήμερα παίζει ποδόσφαιρο με την φανέλα του Ατρόμητου Πειραιά και φέτος κατέκτησε το κύπελλο, αγωνιζόμενος στο τελικό στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης.  

Ο Χρήστος ξεκίνησε να παίζει μπάλα στις ακαδημίες του Θοδωρή Μαρκόπουλου και Τρύφωνα Δράνη από 10 ετών. Εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και έμαθε να «κλωτσά» καλά την μπάλα. Στην συνέχεια έπαιξε με τα χρώματα της Ελπίδας Τρίπολης, όπου και γνώρισε μεγάλες στιγμές. Το όνομά του ακούστηκε στα ποδοσφαιρικά στέκια και όταν μετακόμισε στον Πειραιά, εκεί  δεν ξέφυγε από τα έμπειρα μάτια των ανθρώπων του ιστορικού σωματείου του Ατρόμητου Πειραιά. Να σημειώσουμε ότι ο Χρήστος είναι φοιτητής στην Πάντειο.



Τον συναντήσαμε στη καφετέρια DIVINO , του κολλητού του Σπύρου Λαγού. Μας μίλησε για την εμπειρία που έχει αποκτήσει και για το τοπικό ποδόσφαιρο στην Αρκαδία. Μας είπε:
«Δυστυχώς λείπω μερικά χρόνια και αυτό που βλέπω σήμερα δεν έχει αλλάξει καθόλου, με αυτό που άφησα. Παρακολουθώ συνέχεια τα πρωταθλήματα εδώ στην Αρκαδία, μαθαίνω από φίλους και όποτε έρχομαι εδώ βλέπω αγώνες. Ενώ σε άλλους νομούς υπάρχουν βήματα προόδου , έστω και με αργούς ρυθμούς, εδώ όλα πηγαίνουν σημειωτόν.



Γι αυτό και φεύγουν ή «ψάχνονται» να φύγουν παίκτες από την Τρίπολη ή και από άλλες πόλεις της Αρκαδίας. Στην Αθήνα , στον Πειραιά σου δίνεται η ευκαιρία να αποδείξεις και να δείξεις την μπάλα που ξέρεις και να βελτιωθείς. Εδώ από όσα συζητώ και με φίλους που έχουμε ξεκινήσει μαζί , δεν υπάρχει αυτή η «πολυτέλεια». Γενικά χωλαίνει το ποδόσφαιρο. Είναι πραγματικά άσχημο και στενοχωριόμαστε όλοι που αγαπάμε αυτό το άθλημα. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Αστέρας Τρίπολης, που ανεβάζει την Αρκαδία».



Όταν τον ρωτήσαμε να μας πει για τον άνθρωπο που το έμαθε να «κλωτσά» την μπάλα, συγκινήθηκε και μας είπε τα καλύτερα λόγια.
« Ο Θοδωρής Μαρκόπουλος είναι ότι καλύτερο έχει το ποδόσφαιρο για τα μικρά παιδιά. Τους μαθαίνει τα μυστικά της μπάλας και παράλληλα να είναι σωστοί σαν άνθρωποι. Είναι από τους αδικημένους στην Αρκαδία. Αν ήταν στην Αθήνα σίγουρα τα αποτελέσματα ήταν σαφώς ανώτερα. Εδώ δεν έχει γήπεδο δικό του. Αν είχε και αυτό, η Ελπίδα Τρίπολης θα ήταν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Μπορώ να συγκρίνω με αυτά που βιώνω σήμερα στην Αττική. Σημασία έχει ότι υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και βγαίνουν ταλέντα, που θα πρέπει να γίνει η ανάλογη αξιοποίηση. Πολύ μειονεκτικό είναι ότι δεν υπάρχουν γήπεδα ακόμα! Όταν το ακούνε αυτό σε άλλα μέρη, μένουν άναυδοι! ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου