Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων σε 12, στο Α’ τοπικό μπάσκετ!




Είναι γεγονός ότι την περασμένη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ πραγματοποιήθηκε μία σύσκεψη των ανθρώπων της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου, με τους εκπροσώπους σωματείων της Α’ και Β’ τοπικής κατηγορίας. Σ’ αυτή τη σύσκεψη είναι γεγονός ότι συζητήθηκαν αρκετά σοβαρά θέματα που απασχολούν το χώρο του τοπικού μπάσκετ και το τι μέλει γενέσθαι τις προσεχείς σεζόν. Μεταξύ αυτών των θεμάτων προέκυψαν και ειδήσεις, αφού μία από τις προτάσεις που εξετάζεται σοβαρά να υλοποιηθεί από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2012-13), είναι και η πιθανότητα αύξησης των ομάδων της Α’ τοπικής κατηγορίας από 10 που είναι σήμερα σε 12. Έτσι το πρωτάθλημα όσον αφορά την κανονική του διάρκεια θα αυξηθεί από τις 18 αγωνιστικές σήμερα σε 22 και επομένως θα διαρκεί περισσότερο.

Οι άλλες προτάσεις που εξετάζονται για υλοποίηση…
Παράλληλα κάποιες άλλες προτάσεις που συζητήθηκαν στη συγκεκριμένη σύσκεψη και δεν αποκλείεται να υλοποιηθούν στο μέλλον είναι η δημιουργία και δεύτερης κατηγορίας στο πρωτάθλημα παίδων, ανάλογα με τη δυναμικότητα των σωματείων και επίσης η πιθανότητα δικαιώματος συμμετοχής των σωματείων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με δεύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ’ τοπικής κατηγορίας, οι οποίες όμως θα απαρτίζονται από αθλητές έως 22 ετών. Προσπάθεια που έχει ως σκοπό αν και εφ όσον υλοποιηθεί να δώσει την ευκαιρία σε αθλητές νεαρής ηλικίας που δεν έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής σε εφηβικό πρωτάθλημα και δεν υπολογίζονται ιδιαίτερα στις μεγάλες ομάδες να αγωνιστούν 2-3 ακόμη χρόνια σε επίσημα ματς των τοπικών πρωταθλημάτων.
Συζητήσεις έγιναν και για τα σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά και την διακοπή των χρηματοδοτήσεων τα τελευταία χρόνια, αλλά και για το κρούσματα βίας που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα και στο χώρο του τοπικού μπάσκετ. Ωστόσο γι’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα δεν προέκυψαν ουσιαστικά συμπεράσματα και λύσεις

contraepitsesi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου