Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Νίκος Γιαννακόπουλος : Δύσκολα να παίξουν οι μικροί Έλληνες παίκτες στην Ελλάδα...



Ένας Τριπολιτσιώτης  ποδοσφαιριστής  ο Νίκος Γιαννακόπουλος, είναι πλέον κάτοικος Ιταλίας και συγκεκριμένα θα φοράει την φανέλα της Ουντινέζε.

Μεγάλο το άλμα του ταλαντούχου πορτιέρο, που βρέθηκε σε ομάδα του εξωτερικού.  Έφυγε από τον Αστέρα Τρίπολης μετά από 6 χρόνια παρουσίας, όχι και τόσο ευχαριστημένος από την παρουσία του κάτω από τα γκολπόστ της παλιάς του ομάδας. Για να γίνουμε ποιο συγκεκριμένοι , όχι από τις εμφανίσεις που έκανε όποτε έπαιξε, αλλά από τον αριθμό  των συμμετοχών του.
Οι καλές του εμφανίσεις στην μικτή Αρκαδίας, κέντρισε το ενδιαφέρον των μανατζαραίων, που ήλθαν και το παρακολούθησαν διακρίνοντας το ταλέντο του. Ένας εξ αυτών ο Αποστολόπουλος , τον  είδε με τους Ιταλούς της  Ουντινέζε, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις και έγινε η μεταγραφή του φέτος το καλοκαίρι.
Ο Νίκος ξεκίνησε από την Ελπίδα Τρίπολης σε ηλικία 7 ετών. Τερματοφύλακας  άρχισε να  παίζει στα 12 χρόνια. Ένα μεγάλο κίνητρο για αυτόν ήταν ο πατέρας του ο Γιάννης, που είχε κάνει σπουδαία καριέρα στην ιστορική ομάδα του Παναρκαδικού, στην θέση με το Νο 1.  Του άρεσε και η θέση και με την παρότρυνση του πατέρα του, ξεκίνησε να παίζει τερματοφύλακας. Κάτι που σήμερα δεν το μετάνιωσε, αφού βλέπει το μέλλον του ευοίωνο.
Τον Νικόλα τον συναντήσαμε παραμονές πριν φύγει για την Ιταλία. Μιλήσαμε μαζί του και μας είπε τα εξής:
« Είμαι πολύ χαρούμενος που πάω να παίξω σε ένα μεγάλο σύλλογο της Ιταλίας. Ανοίγει για μένα ένα δρόμος, που άμα  δουλέψω καλά και με την βοήθεια της τύχης, θα μπορέσω να φτάσω ψηλά. Χρειάζεται πολύ δουλειά, υπομονή και πείσμα. Δεν φοβάμαι, έχω μάθει να περνάω και άσχημες στιγμές. Σίγουρα έχω μέλλον εδώ, γιατί προωθούν στην πρώτη ομάδα τους νέους παίκτες. Δεν είναι αρνητικοί  στην συμμετοχή νεαρού παίκτη στην πρώτη ομάδα. Το δείχνει και η ιστορία της ομάδας. Ξέρουμε όλοι ότι είναι δύσκολο το πρωτάθλημα στην Ιταλία. Εδώ θα είμαι μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας της Ουντινέζε.
Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες της S.L., αλλά προτίμησα να πάω στην Ευρώπη. Δεν σκέπτομαι να γυρίσω πίσω στη Ελλάδα, εάν πάνε όλα καλά. Δυστυχώς εδώ δεν υπάρχει  προοπτική  για καλύτερες στιγμές. Υπάρχει  μεγάλη υποδομή από Έλληνες παίκτες, αλλά δυστυχώς δεν βλέπουν βοήθεια από πουθενά. Έρχονται ξένοι παίκτες και παίζουν στις ομάδες  μας και οι Έλληνες «χάνονται». Όχι δεν θα ασχοληθώ με αυτά και δεν κάνω  παραπόνα. Απλά αισθάνομαι ενοχλημένος, γιατί δεν πήρα τις ευκαιρίες που θα ήθελα εδώ. Το ξεπερνάω και κοιτάζω μπροστά.
Κλείνοντας απάντησε στην ερώτηση: αν έμενες στον Αστέρα Τρίπολης, θα έπαιζες στην πρώτη ομάδα; Δύσκολα να πάρεις την θέση ξένου παίκτη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου