Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Τελείωσε το όνειρο!

Τελείωσε το όνειρο!

Μετά από τέσσερα χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης «ξύπνησε» από το όνειρο της Σούπερ Λίγκας. Το «μωρό» του Πάουλο Κάμπος μεγάλωσε και ολοκλήρωσε το ταξίδι του από εκεί που το ξεκίνησε εκείνο το βράδυ του Σεπτέμβρη του 2007, στην Τρίπολη. Τα λάθη του Βλάχου, η άσχημη κατάσταση στα αποδυτήρια, η «περίεργη» συμπεριφορά του Μπαστία και η αλλαγή του κλίματος που δεν έγινε ποτέ με τον Δερμιτζάκη έφεραν τον υποβιβασμό.


Ο Βλάχος και το πείραμα της Τρίπολης
Οι ευθύνες τους βαραίνουν τόσο την διοίκηση όσο και τους προπονητές και τους παίκτες. Η αρχή έγινε με τον Βαγγέλη Βλάχο, ο οποίος ανέλαβε το χτίσιμο της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι. Ο Έλληνας τεχνικός αρκέστηκε στο να κάνει μεταγραφές φέρνοντας ξένους παίκτες αμφιβόλου αξίας, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν λεπτό, ενώ έφερε και νεαρούς Έλληνες χωρίς εμπειρία από την Σούπερ Λίγκα. Παράλληλα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έγινε στην Τρίπολη, γεγονός που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Τα αποδυτήρια
Τα πρώτα καλά αποτελέσματα θόλωσαν τα νερά, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μοιραία ήρθε και το τέλος της συνεργασίας με τον Έλληνα τεχνικό. Αυτό που χρεώνεται στον κ. Βλάχο είναι το γεγονός πως η ομάδα δεν απέδιδε ενώ τα αποδυτήρια ήταν σε άσχημη κατάσταση. Άνθρωποι που ήξεραν πρόσωπα και πράγματα υποστήριζαν πως κλίκες μέσα σε αυτήν έφταναν στο σημείο μέχρι και να επηρεάζουν τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Το «καπετανάτο» του Μπαστία
Ο Αντριάν Μπαστία ήταν ο φετινός αρχηγός του Αστέρα. Ο παίκτης που σχεδόν όλοι περίμεναν τα πάντα από αυτόν. Ο Αργεντινός όμως φαίνεται πως το παράκανε. Ο σκληροτράχηλος μέσος έδωσε αφορμές για πολλά αρνητικά σχόλια την φετινή σεζόν. Η άσχημη συμπεριφορά του σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που του έκαναν ντρίπλες στην προπόνηση, οι «μπουνιές» με τον Αράς αλλά κυρίως το πέραν του δέοντος αρχηγιλίκι τον έριξαν αρκετά στα μάτια των συμπαικτών του αλλά και των φιλάθλων.

Η έλευση του Δερμιτζάκη άλλαξε ελάχιστα
Ο Παύλος Δερμιτζάκης αντικαθιστά τον Βαγγέλη Βλάχο, όμως επί της ουσίας αλλάζουν λίγα πράγματα. Ο Μακεδόνας τεχνικός προλαβαίνει να φέρει στην Τρίπολη μόνο τον Θανάση Παπάζογλου, ο οποίος μένει άσφαιρος. Παράλληλα αν και η ομάδα αλλάζει αγωνιστική φιλοσοφία δεν καταφέρνει να βάλει γκολ ούτε στο εσωτερικό διπλό. Μ’ αυτά και μ’ αυτά το αυτογκόλ του Πιπίνη με τον Παναθηναϊκό έβαλε την ταφόπλακα σε μια χρονιά που φαινόταν από την αρχή πως θα έχει άσχημες συνέπειες.

Σε όλα αυτά μερίδιο ευθύνης φέρει και η διοίκηση του συλλόγου. Η υπερβολική εμπιστοσύνη στον Βλάχο, η καθυστέρηση της αντικατάστασης και το χαμηλό μπάτζετ (υπέρβαση μόνο με Ματούσιακ και Πουλίδο) στις δύο μεταγραφικές περιόδους είναι κάποιες από αυτές. Παράλληλα υπερβολική ήταν η ανοχή σε θέματα διαιτησίας, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Αρκάδες έπεσαν θύματά της.


Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου nova sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου