Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ο Ian Rush και η Liverpool στην Ελλάδα



   

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2011






* Η μεγάλη βρετανική ομάδα ανακοίνωσε τη δημιουργία Ακαδημιών ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και την Κύπρο, παρουσία του θρύλου της Ian Rush



Η Liverpool ανακοίνωσε τη δημιουργία Ακαδημιών στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, παρουσία του θρύλου της Ian Rush και του υπευθύνου των Σχολών της Liverpool σε όλο τον κόσμο, Steven Turner.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παρουσίας τους, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και το νεότευκτο μουσείο της, ενώ βέβαια πήραν μια γεύση από την νυκτερινή ζωή της πόλης, σε ένα δείπνο που οργάνωσε προς τιμή τους, παρουσία δημοσιογράφων, η Agenda Sport Action, η εταιρία που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της Liverpool για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Agenda ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τις πρώτες Ακαδημίες επί ελληνικού εδάφους και ο Ian Rush είχε την ευκαιρία να υπογράψει τα πρώτα συμβόλαια μαζί τους. Πέραν του δικτύου των Ακαδημιών, η Liverpool θα πραγματοποιήσει μια σειρά από soccer schools camps κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, ενώ στις προτεραιότητές της είναι η διοργάνωση σεμιναρίων και τουρνουά εντός και εκτός συνόρων.

«Στόχος μας είναι να διδάξουμε το "The Liverpool Way" σε ποιοτικές Ακαδημίες σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Δεν βιαζόμαστε. Βήμα-βήμα θα δημιουργήσουμε το πλέον ποιοτικό ποδοσφαιρικό δίκτυο σε αυτές τις χώρες. Θα φροντίσουμε για την εξέλιξη των ταλαντούχων παικτών, για την οργάνωση των Ακαδημιών, την επιμόρφωση των ελλήνων προπονητών και την απόκτηση μοναδικών ποδοσφαιρικών εμπειριών από όλους, γονείς, παιδιά, παράγοντες και προπονητές», τόνισε στις δηλώσεις του ο Steven Turner, ενώ ο Ian Rush πρόσθεσε: «Είναι τιμή για μένα να είμαι ο πρεσβευτής της Liverpool στα soccer schools και στο δίκτυο των Ακαδημιών σε όλο τον κόσμο. Η Liverpool είναι ένα σωματείο με παράδοση στην ανάδειξη μεγάλων παικτών. Είμαστε ένα οικογενειακό κλαμπ και έχουμε μάθει να μοιραζόμαστε πράγματα. Η "τέχνη του ποδοσφαίρου" είναι αυτό που θέλουμε να μοιραστούμε στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Οι εκπρόσωποι της Agenda - κατά τη διάρκεια της παρουσίας του προγράμματος - εκφράσθηκαν και για τα κριτήρια επιλογής των Ακαδημιών που είναι: α) η παράδοση και η ποιότητα της κάθε ακαδημίας, β) η λειτουργία τους σε αξιόλογες εγκαταστάσεις, γ) η δυναμική τους και ο αριθμός των παιδιών τους, δ) η επιστημοσύνη του προπονητικού τους δυναμικού και ε) η εύρυθμη οικονομική τους κατάσταση.

«Σε κάθε νομό θα αναζητήσουμε τον πιο ποιοτικό συνεργάτη», υποστήριξε ο κ. Ανδρέας Καπώνης, γενικός διευθυντής των Liverpool FC International Football Academies.




1. Ο Ian Rush στην Ακρόπολη




2. Ο Ian Rush και ο Steven Turner στην Ακρόπολη




3. Ο Ian Rush και ο Steven Turner σε δείπνο συντροφιά με τους δημοσιογράφους Χρήστο Σωτηρακόπουλο, Νίκο Χαραλαμπόπουλο και τους κ.κ. Ανδρέα Καπώνη και Δημήτρη Φαραντούρη



4. Ο Ian Rush ενώ υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας με τον πρόεδρο της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου, Γιώργο Σταράκη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου