Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Δικαιώνεται ο Αστέρας Τρίπολης!

Του Νίκου Θεοδωράκη - Αιχμή της Αρκαδίας


* Άκυρη χαρακτηρίζει την απόφαση του Διατητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ υπέρ του Ηρακλή ο αθλητικός Εισαγγελέας σε συνένετυξή του στο ΑΠΕ

Το αίσχος που συνοδεύει τη φράση «ελληνικό ποδόσφαιρο» και τους τελευταίους 6 μήνες έχει καταστεί κάτι περισσότερο από σαφές, συνεχίστηκε και την περασμένη βδομάδα με την ανιστόρητη απόφαση του υποβιβασμού του Αστέρα Τρίπολης στη Β’  εθνική κατηγορία και την …επανάκαμψη στην Α’  του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε τελεσίδικα (!!!) καταδικαστεί πριν τρεις μήνες, αλλά οι πολιτικές σκοπιμότητες της σημερινής κυβέρνησης επέβαλλαν να ευνοηθεί η ιστορική, πλην όμως πλήρως και αποδεδειγμένα παρανόμως λειτουργούσα, ομάδα της συμπρωτεύουσας, σε βάρος της δικής μας ομάδας!


Συγκεκριμένα, η δικαίωση του Ηρακλή από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο  της ΕΠΟ την περασμένη Παρασκευή, έφερε την απόφαση της Σούπερ Λιγκ να ματαιώσει το παιχνίδι του Αστέρα με τον Παναιτωλικό ενώ η ομάδα μας βρισκόταν στο Αγρίνιο, αφού την έστελνε στη Β΄  εθνική! Η οριστική λύση στη δικαστική διαμάχη Αστέρα Τρίπολης και Ηρακλή επιχειρήθηκε να δοθεί από την Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που συνεδρίασε σήμερα.
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεδρίασε και επί τέσσερις ώρες περίπου εξέταζε την υπόθεση, προκειμένου να εκδώσει την οριστική απόφαση, παρόντων των δικηγόρων των δύο πλευρών. Οι τέσσερις νομικοί εκπρόσωποι του Αστέρα Τρίπολης, Γεώργιος Καραβοκύρης, Αργύρης Λίβας, Παντελής Αζαριάδης, Στέργιος Σουροβίκης, προσπάθησαν να ανατρέψουν τα επιχειρήματα της αντίδικης πλευράς, η οποία όταν είδε ότι χάνει το παιχνίδι ζήτησε για τρίτη φορά αναβολή (οι δύο προηγούμενες αιτήσεις της δεν είχαν γίνει δεκτές) προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα πριν ανακοινωθεί η απόφαση των δικαστών, πράγμα που έγινε δεκτό. Έτσι, την Παρασκευή θα εκδοθεί η απόφαση της, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα δικαιώνει την ομάδα της Τρίπολης, εκτός και αν «πέσουν τα μεγάλα κυβερνητικά μέσα» (Βενιζέλος-Καστανίδης), τα οποία ο Ηρακλής με δημόσια ανακοίνωσή του ευχαρίστησε για τη βοήθεια που του πρόσφεραν!!!


Καϋμενάκης: Ούτε Ρέππα, ούτε Λυκουρέντζο

ΟΙ δύο μεγαλομέτοχοι του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος, συναντήθηκαν χθές , Δευτέρα, το πρωί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο και του εξέφρασαν τα παράπονά τους για τη σύνθεση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου, με απόφαση του οποίου οι Αρκάδες δεν μπορούν να καλύψουν τη θέση του Ηρακλή, που υποβιβάστηκε για δυσφήμηση του αθλήματος.

«Η απόφαση είναι εντελώς ανυπόστατη, αφού εκδόθηκε από ένα εντελώς αναρμόδιο όργανο», δήλωσε ο Καϋμενάκης, ο οποίος πρόσθεσε: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο διέπραξε ανοσιούργημα μόνο και μόνο για να υλοποιήσει τη θέληση των συντακτών της απόφασης καθ' υπέρβασιν των αρμοδιοτήτων του. Το τραγικό είναι ότι στη σύνθεση συμμετείχε και ο κύριος Σφυρής, δικηγόρος της Β' Εθνικής, ενώ η υπόθεση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό αφορούσε αίτημα της ομάδας μας, η οποία αποτελεί μέρος της Σούπερ Λίγκας».

Ο μεγαλομέτοχος του Αστέρα σχολίασε τις πολιτικές παρεμβάσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Ζητάμε να σταματήσουν οι πολιτικές παρεμβάσεις! Οι Ηρακλειδείς ευχαριστούν τον Βενιζέλο και τον Καστανίδη. Εμείς δεν ευχαριστούμε κανέναν. Ούτε τον Ρέππα ούτε τον Λυκουρέντζο». 


Α. Φάκος: Άκυρη η απόφαση του Διατητικού υπέρ του Ηρακλή
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος σε σημερινή του συνέντευξη το ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει ξεκάθαρα την άποψή του ότι η απόφαση που έλαβε το Διατητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ υπέρ του Ηρακλή, είναι άκυρη αφού οι αποφάσεις της δευτεροβάθμιας επιτροπής που είχε δικαιώσει τον Αστέρα τον περασμένο Ιούνιο, ΔΕΝ ανατρέπονται. Σε ερώτηση αν συμφωνεί με τις έως τώρα δικαστικές αποφάσεις από τις ποδοσφαιρικές επιτροπές, ο κ. Φάκος απάντησε΅:
"Δεν θα διστάσω να σας πω, ότι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Ηρακλή, όπου προσέφυγαν οι δικηγόροι της ΠΑΕ είναι άκυρη. Μη σύννομη, για να μιλήσω στη δικαστική γλώσσα. Η αθλητική δικαιοσύνη δεν είναι όπως η ποινική, όπου μπορείς να προσφύγεις στον Αρειο Πάγο. Οι αποφάσεις της Δευτροβάθμιας δεν ανατρέπονται, σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου